Klarić oduševljen kvalitetom požeške škole šaha (foto)

Velemajstor Zlatko Klarić protiv učenika požeške Škole šaha
(FOTO: Mario Nakić)

28.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9964

Šahovski velemajstor Zlatko Klarić, kadetski prvak bivše Jugoslavije i dugogodišnji prijatelj svjetskog prvaka Garija Kasparova igrao je sinoć u hotelu Grgin dol simultanku protiv 23 učenika škole šaha Gradskog šahovskog kluba "Grgin dol" Požega. U isto vrijeme igrao je 23 različite partije i nijednu nije izgubio, ali je sedmero mladih požeških šahista uspjelo izvući remi.

Klarić se aktivno bavi šahom već 50 godina. Od 1981. godine kućni je prijatelj s ruskim i svjetskim prvakom, još od vremena kada Kasparov nije bio toliko poznat. Ne krije svoje oduševljenje načinom kako je šah prihvaćen među mladim Požežanima.

- U Zagrebu imaju tri profesionalna trenera i tajnika pa nemaju ovakvu kvalitetu i masovnost kao Požega. Za šah inače treba dosta vremena, ali požeški je klub uspio u dvije godine osvojiti tri prvenstva s mladom ekipom, to je vrhunski rezultat - kazao je Klarić.


Protiv velemajstora Klarića neriješeno su igrali Borna Vlašić, Fran Marijanović, Erik Hajpek, David Marčinković, Matko Radojčić, Ana Skukan i Egon Hajpek. Danas počinje gradsko prvenstvo u šahu u prostorijama šahovskoga kluba, sudjelovat će 20-ak natjecatelja i trajat će do petka.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI