Roditelji će djeci unajmljivati stanove u Požegi

Nenad Fumić, predsjednik Udruge Aleksandar
(FOTO: Mario Nakić)

27.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5164

- Najveći problem maloga čovjeka u čaglinskoj općini trenutno je ukidanje prometovanja vlaka na relaciji Pleternica - Našice. Konkretnije, radi se o problemu za 140 srednjoškolaca čiji su roditelji pod velikim stresom jer im djeca u školu moraju putovati autobusima za koje mjesečno još uvijek izdvajaju nešto više od 300 kuna (cijena mjesečne karte za vlak), no do kada će to tako biti nitko od službenih osoba ne govori.

Prometnici i kuloari pak pričaju da će ovakva cijena ostati do 1. ožujka 2012. godine, a da će Autoprometno poduzeće iz Požege (APP) od tada naplaćivati komercijalnu cijenu, jer nema smisla da idu protiv sebe i stvarnih troškova prijevoza - rekao je za 034portal Nenad Fumić, predsjednik novoosnovane Udruge Aleksandar za prava malog čovjeka sa sjedištem u Migalovcima.

Ustaju u 4 da bi u 8 bili u školi


- Neka djeca iz pojedinih sela u okolici Čaglina moraju se ustati u 4 sata ujutro da bi u osam sati bila na nastavi u Požegi. Autobus koja je zamjena za ukinuti vlak kreće u 5 sati iz Čaglina, a u Požegi je u 6,30 sati, učenici do 8 sati pune tada slastičarnice i kafiće čekajući početak nastave - rekao je Fumić dodajući kako je prvi cilj udruge ukazati na ove velike probleme za roditelje srednjoškolaca u Čaglinu.


- Pogledajte što se sada događa i kako roditelji u Čaglinu i okolnim mjestima razmišljaju. Njima je povoljnije unajmiti stan u Požegi i da im djeca iz toga stana odlaze u školu. Ako npr. imaju dvoje djece, računaju da je unajmljivanje stana u Požegi do 1000 kuna, što je otprilike projekcija cijene povratne karte za djecu od mjesta stanovanja u čaglinskoj općini do Požege. No, veliki je problem i vrijeme. Ako se dijete ustaje u 4 sata da bi bilo na nastavi u 8, a kod kuće je tek iza 16 sati ili kasnije, onda vam je jasno što to znači za sadržaj i kvalitetu života i te djece i roditelja, priča Fumić koji je i sam otac srednjoškolaca. On se prije pet godina preselio iz Požege u Migalovce.

Protiv Ovršnog zakona

Pored zalaganja za povratak željezničke linije Pleternica - Našice, novoosnovana udruga Aleksandar zalagat će se i za ukidanje Ovršnoga zakona koji je po Fumiću katastrofalan, kao i referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji za čiju je pripremu po njemu trebalo još tri mjeseca.

Udruga trenutno radi na prikupljanju članstva, planira u Požegi otvoriti ured, dok će se u rad udruge uključiti socijalni radnici i pravnici kako bi se pomagalo malim ljudima za koje se nitko ne brine, kaže Fumić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI