Alternativci se oprostili od Evergreena

Oproštajni koncert u Evergreenu
(FOTO: Fredi Grgić)

23.12.2011. | Luka Bucić
Pregleda: 7075

Požeška alternativna scena se sinoć uz žestoku svirku domaćih hard core punk crust bendova oprostila od caffe bara Evergreen, koji je zbog financijskih razloga pred zatvaranjem, a predstavljao je  prostor koji je dugo vremena jedini u gradu omogućavao organizaciju punk/metal koncerata.

- Velika je stvar gubitak ovakvog prostora. Nakon zatvaranja Harlekina bilo je mnogo pokušaja organizacije koncerata po više lokacija u gradu, ali Evergreen nam je jedini pružio utočište - rekao je Denis Treskanica, predsjednik udruge KAMP.

Izuzetno plodna suradnja KAMP-a i caffe bara Evergreen pružila je kroz godine Požežanima koncerte velikog broja dobro poznatih domaćih i inozemnih bendova kao što su Atheist Rap, Sizif, Gužva u 16-ercu, Malignant tumor i mnogih drugih.


Na samome koncertu atmosfera je od samoga početka bila dovedena do usijanja, a za taj ugođaj su se tijekom cijele večeri pobrinuli bendovi okupljeni pod nazivom PŽ forces, domaće snage sačinjene od bendova Hellback, Nuclear altar, Propast, No name, Starvation. Na koncertu su kao posebni gosti nastupili dečki iz još jednog domaćeg punk benda Ljena Đubrad.


Iako Požega ostaje bez ovog vitalnog djela alternativne scene, u KAMPU nema straha od gašenja koncertnih aktivnosti:
- Otvaranjem nekih novih klubova smatram da ćemo naći dostojnu zamjenu za organizaciju ovakvih događaja - zaključio je Treskanica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI