Plamen kreće u nove investicije teške 15 mil. eura

Milan Matijević, predsjednik Uprave Plamena primio je priznanje HGK
(FOTO: Mario Nakić)

21.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 22584

"Požeško-slavonska županija jedna je od onih koje ostvaruju veći izvoz od uvoza. Ima jaku metaloprerađivačku industriju koja se uspijeva razvijati unatoč krizi, a to se može modernizacijom tehnologije i povezivanjem", rekla je potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Vesna Trnokop-Tanta na današnjoj svečanoj sjednici HGK Požeško-slavonske županije.

Županijska HGK je i ove godine dodijelila nagrade najuspješnijim poduzećima u tri kategorije. Za najuspješnije malo poduzeće nagrađena je tvrtka za otkup i preradu metalnog otpada Spinot iz Požege. Ona je lani ostvarila prihod od 55 milijuna kuna. Nagradu je primio direktor Zdravko Vujnović. Za najbolju srednju tvrtku ove je godine izabrano prijevozno poduzeće Stragatrans iz Lipika, a najuspješnije veliko poduzeće u županiji je tvrtka Plamen Požega.


Stragatrans - najbolje srednje poduzeće. Priznanje primila Nevia Straga, direktorova kći



Spinot - najuspješnije malo poduzeće. Nagradu primio direktor Zdravko Vujnović


- Veći dio naših prihoda, oko 75 posto, ostvarujemo u izvozu. Većinom izvozimo u zemlje Europske unije pa možemo reći da smo mi već ušli u EU - rekao je Milan Matijević, predsjednik Uprave Plamena.

Tijekom dvije recesijske godine Plamen je zaposlio novih 120 radnika te su povećali plaće novim kolektivnim ugovorom. Prema Matijevićevim riječima, krizi su se oduprijeli modernizacijom proizvodnje te ulaganjem u opremu i u ljude.

- Nagodinu krećemo u novi investicijski ciklus koji će trajati četiri do pet godina. Tijekom toga razdoblja uložit ćemo oko 15 milijuna eura, a cilj je proširiti kapacitet tvrtke za 30 do 40 posto, što će dovesti i do otvaranja novih radnih mjesta - najavljuje Matijević.

Luka Balenović, predsjednik HGK Požeško-slavonske županije predstavio je gospodarske pokazatelje za našu županiju. Broj trgovačkih društava i prihod od izvoza povećani su u odnosu na prethodne godine, ali broj zaposlenih nastavlja padati. Najviše zaposlenih, gotovo tisuću, odnosi se na metaloprerađivačku industriju, odnosno dvije požeške firme: Color i Plamen.


Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK


Luka Balenović, predsjednik HGK Požeško-slavonske županije





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI