Najuspješnijim učenicima knjige, a školama novac

Učenica Anica Sabljić iz Gimnazije (u sredini) sudjelovala je na Lidranu, njena mentoric Aleksandra Pavlović i župan Marijan Aladrović
(FOTO: Luka Bucić)

21.12.2011. | Luka Bucić
Pregleda: 14467

Učenici osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije koji su u 2011. godini ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama nagrađeni su danas u županijskoj vijećnici. Nagrade je dobilo ukupno 169 učenika i 23 mentora.

Potpisane knjige

Prigodne nagrade, potpisane romane književnika Ivana Aralice učenicima i mentorima uručio je župan Marijan Aladrović.
- Ponosan sam na naše učenike, tako velik broj nagrada za ovako malu županiju je zasigurno jedan veliki uspjeh. Ova razina uspjeha naših učenika pokazuje kako je i Požeško-slavonska županija na tragu ideala kojem naše obrazovanje teži, Hrvatske kao zemlje znanja, rekao je župan Aladrović.


Škole koje najuspješniji učenici pohađaju novčano su nagrađene za ekipne uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama sa 1000 do 3000 kuna, ovisno o uspjehu. Iako je nezahvalo izdvajati učenike, svakako treba naglasiti veliki uspjeh učenika s Tehničke škole koji su na natjecanjima nagrađeni za inovacije.


Dva sata vježbe svaki dan

Jedan od nagrađenih učenika je i Matej Marjanović iz srednje glazbene škole koji je zauzeo prvo mjesto na državnom natjecanju iz harmonike u Daruvaru. Matej je ponosno izjavio da mu je ovo ukupno četrnaesto natjecanje na kojem sudjeluje od kada je započeo svoju glazbenu naobrazbu.

Ljubav prema instrumentu usadio mu je otac, također glazbenik, već u ranoj mladosti. Iako je otac preferirao zabavnu glazbu, mladi umjetnik je svoj poziv ipak pronašao u klasici, a nada se da će školovanje nastaviti na glazbenoj akademiji.

-  Za velik dio mog uspjeha zaslužna je mentorica Anamarija Nerad, ali neka vas ime ne zavara, kod nje se i te kako radi. Sviram dnevno minimalno dva sata, no prije natjecanja potrebno je i sedam do osam sati vježbe, a to zahtjeva podosta odricanja, kazao je Matej.  

- Uvijek sam na instrumentu, kada ne vježbam klasičnu glazbu uvijek rado zasviram i nešto zabavnijeg karaktera, pogotovo na vjenčanjima, krstitkama i drugim proslavama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI