Kriminal prepolovljen u odnosu na lani

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Mario Nakić)

15.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4347

Policijska uprava požeško-slavonska zabilježila je tijekom studenog 37 kaznenih djela, odnosno za 19 posto više nego u listopadu, ali 50 posto manje nego u studenom 2010. godine, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na današnjoj konferenciji za medije. Na požeškom je području zabilježeno 20, na pleterničkom 9 i na pakračkom 8 kaznenih djela.

Od ukupno evidentiranih 37 djela, kod 19 počinitelji su bili odmah poznati. Naknadno su otkriveni počinitelji kod 8 kaznenih djela pa naknadna otkrivenost u promatranom mjesecu iznosi 44 posto. Tijekom studenog otkriveni su počinitelji za još dva kaznena djela počinjena u prethodnom razdoblju.

Najviše djela policija je zabilježila u u liniji općeg kriminaliteta, a slijede kriminalitet droga i prometa. Materijalna šteta nastala kaznenim djelima u studenom iznosi 157.412 kuna, od čega 90 posto spada u liniju općeg kriminaliteta.


Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo tijekom studenog prijavljeno je 28 osoba - 3 maloljetnika, dva mlađa punoljetnika i 23 osobe starije od 21 godine, odnosno prijavljeno je 27 muškaraca i jedna žena.


Javni red i mir

Policija je u studenom na području Požeško-slavonske županije zabilježila 34 narušavanja javnog reda i mira, što je za 19 posto manje nego u listopadu, ali i 42 posto više nego u studenom 2010. godine. Najveći broj prekršaja odnosi se na tuču i viku na javnom mjestu, a slijede omalovažavanje policijskih službenika i drsko ponašanje. Više od polovine prekršaja počinile su osobe pod utjecajem alkohola.

Prijavljeno je 37 osoba, među kojima je jedan maloljetnik. Gotovo svaki treći počinitelj već je bio barem jednom kažnjen zbog istog prekršaja.

Prometne nesreće

Na cestama u nadležnosti PU požeško-slavonske je u studenom zabilježeno 50 prometnih nesreća, odnosno 21 posto manje nego u listopadu i 15 posto manje nego u studenom prošle godine. U navedenim je nesrećama nastradalo 17 osoba: jedna je osoba poginula, petero je teško ozlijeđeno, a 11 osoba pretrpjelo je lakše tjelesne ozljede.

U nadzoru prometa zabilježeno je 716 prometnih prekršaja, a najveći broj odnosi se na prekoračenje brzine, nepropisno zaustavljanje i parkiranje te nepoštivanje prometnih znakova.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI