Nagy zadovoljan, bolje rezultate očekuje na proljeće

12.12.2011. | Mario Barać
Pregleda: 3425

Iako su na zimsku stanku rukometaši LiPe otišli poraženi u domaćem susretu protiv objektivno jače, kvalitetnije i fizički jače Koprivnice, u pakračko–lipičkom klubu nemaju razloga za nezadovoljstvo jer će, u konkurenciji 14 ekipa, LiPa prezimiti na 11. mjestu 3. hrvatske rukometne lige - sjever s 8 osvojenih bodova.

Ako se u obzir uzme činjenica da je LiPa među mlađim ekipama u ligi, onda jesen može dobiti prolaznu ocjenu, a s time se slaže i trener Dean Nagy.

- Odradili smo što smo se i dogovorili uoči početka ove sezone i najzadovoljniji sam pristupom i radom na treninzima. Tjedan dana uoči zadnje jesenske utakmice na treningu sam imao 16 igrača što je za svaku pohvalu i tu je u klubu napravljen najveći pomak. Problem je što pojedini stariji igrači ne mogu redovno trenirati zbog fakultetskih obaveza, i zbog poslova i rada u smjenama, što se osjetilo u utakmicama protiv jačih protivnika. Bodovno smo ostvarili što smo priželjkivali pa nemamo razloga ne nadati se da će proljeće biti još bolje, posebno zato što nam dolaze ekipe koje su tu negdje s nama - rekao je Nagy, misleći pritom susjede na tablici, ekipe Marofa, Vidovca, Daruvara i Velikog Trojstva.
 
Igrači LiPe su pokazali da, kada se poslože sve kockice, mogu igrati i s najjačima pa su ove jeseni savladali ekipe Nedelišća i čakovečkog Info Stara koje su objektivno jače i koje se bore za sam vrh tablice.


Trener Nagy je ove jeseni imao na raspolaganju 25 igrača, a nekima od njih ovo je bila debitantska polusezona (Filip i Karlo Kligl, Andrija Krucki, Krešimir Savi), neki 16-godišnjaci su stasali, poput ljevorukih napadača Ivana Macure, Matije Rabuzina i Daniela Hlapovića, a ostali će priliku sigurno dobiti i na proljeće. Pojedinačno gledajući najefikasniji u dresu LiPe ove jeseni je bio Dino Poliganović koji je u 10 utakmica postigao 63 gola. Slijede Matija Marošević (44), Antun Gamberger (43), Giuliano Bartoluzzi (36) i Ivan Švasta (31), a uz mladog vratara Krunoslava Andričevića koji vrijedno skuplja ligaške minute, standardno dobar je na vratima LiPe bio prvi golman Boban Zdjelarić.


Rukometašima slijedi zasluženi odmor, a s pripremama za nastavak prvenstva kreću već 9. siječnja.

FOTO Pogledajte fotogaleriju s utakmice RK LiPa - RK Koprivnica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI