Krejči: Tražit ćemo pokretanje gospodarstva i infrastrukture

Zoran Krejči, predsjednik GO SDP Pakrac
(FOTO: 034portal)

11.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4853

Nakon rezultata parlamentarnih izbora, a posebno rezultata izbora za mjesne odbore, jasno je da se biračko tijelo u Pakracu okrenulo prema lijevo. U odnosu na prošle parlamentarne izbore 2007. godine, kada je odnos glasova dviju najjačih stranaka na upravnom području Grada u postotcima iznosio 47:27, na zadnjim je izborima HDZ tijesno pobijedio za samo 11 glasova. Na području samoga Pakraca bez Prekopakre, Badljevine i drugih okolnih sela rezultat za Kukuriku koaliciju je još bolji, dok je na izborima za mjesne odbore u sva tri gradska odbora oporba osvojila većinu vijećnika.

Osnažena stranka

- Možemo reći da smo zadovoljni izbornim rezultatima, a po prvi put u povijesti SDP je samostalno osvojio većinu u pakračkim mjesnim odborima Pakrac-sjever i Pakrac-jug, dok vjerujem da ćemo u mjesnom odboru Pakrac-centar, gdje smo osvojili relativnu većinu glasova, također moći uz pomoć jednog HNS-ovog vijećnika obnašati vlast. Prije svega zahvaljujem se biračima na ukazanom povjerenju, a naša pobjeda je rezultat rada stranke, koja je sada osnažena i obnovljena novim članovima i novim kadrom - rekao je Zoran Krejči, prvi čovjek pakračkog SDP-a u razgovoru za 034portal.


Opskrba vodom i plinom


- Ukazano povjerenje građana za nas znači i obvezu. Mislim da su gorući problemi u samom Pakracu gospodarstvo i infrastruktura. Preko mjesnih odbora i naših vijećnika u Gradskom vijeću inzistirat ćemo na rješavanju problema opskrbe plinom, kao i vodoopskrbe. Osim toga, grad je pun ruševina koje nikako da budu sređene. Prošlo je tako dugo od rata, ne vjerujem da je to nemoguće riješiti - dodaje Krejči.

Huška je bio koristan u Saboru

Krejčijev glavni suparnik, pakrački gradonačelnik Davor Huška iz redova HDZ-a nije uspio ući u Sabor te je pakračko-lipički kraj izgubio saborskog zastupnika.

- Bez obzira što nismo politički istomišljenici, smatram da je ipak bio koristan za građane njegov angažman u Saboru. Neke je projekte tako uspio progurati, kao primjerice projekt Šumetlice, koji je kako čujem financijski riješen i samo treba krenuti s realizacijom. To je pohvalno i mi ćemo uvijek pohvaliti i podržati kvalitetne projekte, ali smatram da ih nije bilo dovoljno. Gradskoj vlasti najviše zamjeramo nedovoljni angažman na pokretanju gospodarstva i rješavanju infrastrukture.

Plan za lokalne izbore

Unatoč dosad najboljem rejtingu njegove opcije u Pakracu, Krejči je i dalje suzdržan kada se radi o sljedećim lokalnim izborima.

- Ne mogu obećati našu pobjedu na lokalnim izborima 2013. godine, ali jasno je da se politička volja građana mijenja. Do tada ćemo ponuditi svoj program građanima, a cijelo vrijeme ćemo preko mjesnih odbora i naših oporbenih vijećnika u Gradskom vijeću davati konstruktivne prijedloge pa vjerujem da će birači to znati na izborima honorirati - ustvrdio je čelnik GO SDP-a Pakrac.

Zahvala HDZ-u

Na kraju razgovora zamolio je da ne ispustimo važnu stvar, nešto što još nismo imali prilike čuti u politici na području naše županije: prvi čovjek gradskog SDP-a, pobjednik proteklih izbora, pruža ruku HDZ-u.

- Zahvaljujem se našim političkim suparnicima na osobito fer i korektnoj kampanji. Izbori su prošli, trebamo zaboraviti stranačku borbu i vratiti se poslu za dobrobit građana i grada Pakraca.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI