Osnovana županijska zajednica kulturnih udruga

Osnivačka skupština Zajednice kulturnih udruga
(FOTO: Mario Nakić)

07.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2005

Na osnivačkoj skupštini Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Požeško-slavonske županije danas su sudjelovali predstavnici iz 22 udruge. Za predsjednika Zajednice izabran je Mirko Ćaćić iz gradske glazbe Trenkovi panduri.

- Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga omogućuju bolju suradnju i umreženost te zajednički nastup - objasnio je Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture.

Iako je na području Požeško-slavonske županije registrirana 61 takva udruga, na poziv se javilo njih 30, a osnivačkoj skupštini su se odazvazvale 22 udruge. Mahom su to KUD-ovi i besede iz Prekopakre, Pakraca, Požege, Jakšića, Velike, Kaptola, Bekteža, Bjeliševca i Pleternice. Osim njih, u Zajednici aktivno sudjeluju plesna voditeljica Ilijana Lončar te Željko Balog, voditelj GFR film-video studija. Pozvane su i ostale udruge, koje se nisu odazvale skupštini, da se također pridruže njenom radu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI