HAZU će izdati Leksikon požeške Zlatne doline

Akademik Dubravko Jelčić
(FOTO: Patrik Maček/PIXSELL)

01.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2472

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi radi već pune dvije godine. Kako bi javnosti i posjetiteljima još više približili svoj rad organizirali su Dane otvorenih vrata, što je samo simbolični naziv, jer, kako je rekao voditelj Zavoda akademik Dubravko Jelčić, vrata Zavoda uvijek su otvorena.

- Požega je deseti grad koji ima zavod HAZU-a, a u protekle dvije godine nastojali smo svojim djelovanjem što više uključiti se u kulturni život grada. Požega je oduvijek grad koji se isticao u umjetnosti, posebno u književnosti, rekao je akademik Jelčić.

Govoreći o planovima i budućem radu, akademik je istaknuo izdavanje Leksikona požeške Zlatne doline.


- To je posao od neke tri do četiri godine. Nema potrebe forsirati i žuriti s tim, bolje da se odradi kvalitetno. Taj projekt zahtjeva i velika novčana sredstva, pa ćemo pokrenuti akciju doniranja kod naših  gospodarstvenika. Svima ćemo poslati dopis u kojemu ćemo ih zamoliti da donacijom pomognu izdavanje Leksikona - najavio je akademik Jelčić.


Jelčić je rekao kako će Zavod i nadalje svakoga mjeseca organizirati neko događanje, kao što je bilo i do sada. Tako je izdvojio održavanje velikog skupa Požega i Požeština koji je održan povodom 800 godina Požeške županije na kojemu je bilo 300 sudionika, nekoliko okruglih stolova među kojima onaj o Matku Peiću te biotehnološkim i poljoprivrednim problemima, kao i trajnim izvorima energije.

Najavio je i pokretanje nove edicije "Radovi" - koja bi kroz seriju zbornika pisala što se radi, govori i piše i požeškom Zavodu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI