Priznanje za sudjelovanje u spašavanju speleologa

Dražen Mlinarić sudjelovao je u transportu speleologa
(FOTO: HGSS)

30.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3439

Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Požega dobila je priznanje za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju. Priznanje su uručili predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draženu Mlinariću, pročelniku požeškog GSS-a.

Odnosi se na akciju spašavanja speleologa u hipoglikemijskoj komi s dubine od 300 metara iz jame "Kita gačešina" kod Gračaca. Članovi 11 stanica GSS-a ljetos su sudjelovali u akciji spašavanja, a jedini član požeškog GSS-a sudionik ove akcije bio je upravo pročelnik Dražen Mlinarić.

- Slučajno sam u to vrijeme bio dežuran na SAR-u (search & rescue) u Splitu. Naš je tim helikopterom iz Splita prevezao prvu ekipu spašavatelja do ulaza u jamu - rekao je Mlinarić.



Predstavnici 11 stanica GSS-a na dodjeli priznanja


Ovo je drugo ovogodišnje priznanje DUZS-a požeškom GSS-u. Naša je ekipa, naime, već nagrađena za posebne zasluge u razvoju sustava.

- To je rezultat kontinuiranog rada grupe entuzijasta i volontera, koji 24 sata dnevno 365 dana u godini profesionalno i bez naknade obavljaju zadaće zaštite i spašavanja unesrećenih osoba na nepristupačnim terenima koja pokriva naša stanica, ali i na području cijele Hrvatske - naglasio je pročelnik.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI