Oni će predstavljati Hrvatsku na kongresu mladih u Berlinu

Ivan, Jelena, Valentina i mentorica Budimir
(FOTO: Ivana Kajinić-Čenić)

26.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10940

Učenici Ekonomske škole Požega pod vodstvom mentorice Martine Budimir, profesorice njemačkog jezika svake godine sudjeluju u međunarodnim programima i natjecanjima na njemačkom jeziku. Ove su godine učenici 4.a razreda Jelena Andrijević, Valentina Dumančić i Ivan Prudky obradili temu "Menschenhandel" (trgovina ljudima) i napravili prezentaciju te prijedlog rješavanja problema trgovine ljudima do 2020. godine. Njihova je prezentacija izabrana za kreativno natjecanje i Kongres o budućnosti Europe koji se u organizaciji Instituta za prospektivne analize i najvećeg berlinskog centra za mlade FEZ održava u Berlinu u sklopu programa Mladi na djelu.

- Na tu smo temu došli slučajno, inspirirala nas je emisija na televiziji. Razgovarali smo u razredu o tome i odlučili smo je obraditi. Tjednima smo prikupljali podatke na internetu te smo ih na kraju sastavili u PowerPoint prezentaciju - rekla je Valentina Dumančić, sudionica projekta.

Valentina se veseli putu u Berlin, gdje će požeška ekipa sudjelovati u Kongresu od 5. do 8. prosinca.


- Osim što ćemo upoznati puno zanimljivih mladih ljudi, bit će to odlična prilika da upoznam grad i njegove znamenitosti. Pogotovo zato što nismo išli na maturalno putovanje - dodaje Valentina.


Profesorica Budimir naglašava da će to biti još jedna odlična prilika za promociju Ekonomske škole Požega, a u sklopu Kongresa upoznat će i neke europske političare.

- Radionice počinju već prvog dana, a učenici će kao rezultat radionica na završnom događaju političarima prezentirati radio emisije o aktualnim problemima Europe. Ugostit će nas i Josip Juratović, prvi Hrvat koji je postao zastupnik u Bundestagu. Uz njegovo će vođenje predstavnici naše škole obići i razgledati Reichstag - kazala je Budimir.

Inače, pod njenim vodstvom Ekonomska škola u Požegi sudjeluje u ovom berlinskom kongresu redovito od 2006. godine te je prvi hrvatski predstavnik na tom velikom međunarodnom susretu mladih.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI