Vrijeme je da se mladi aktivno uključe u rad Županije

Ivan Vukoja, predsjednik Savjeta mladih Požeško-slavonske županije
(FOTO: PSzupanija.hr)

22.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9750

Savjet mladih je savjetodavno tijelo, čiji će smisao biti aktivno uključivanje mladih u odluke i rad Požeško-slavonske županije, rekao je novoizabrani predsjednik Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Ivan Vukoja. Inače liječnik po struci, Ivan dolazi iz Pleternice, a za njegovu zamjenicu izabrana je Marija Petrić iz Požege.

- Riječ je o ozbiljnim mladim ljudima. Koliko sam primijetio, svi članovi Savjeta su visokoobrazovani, studenti ili su aktivno zaposleni pa razumiju probleme. Vrijeme je za aktivno uključivanje mladih u rad Županije. Želimo doprinijeti pojačavanju kulturne ponude, obrazovnih sadržaja te sportskih aktivnosti. Ono što je u ovim kriznim vremenima jako bitno, uključit ćemo se u rad na gospodarskim planovima u našoj županiji i tako raditi na poboljšanju mogućnosti zapošljavanja mladih ljudi - objasnio je Vukoja u razgovoru za 034portal.

Na pitanje hoće li župan i vijećnici Županijske skupštine slušati savjetodavno tijelo mladih naše županije, Vukoja je odgovorio potvrdno.


- Vjerujem da hoće jer sama njihova volja da se Savjet mladih konačno konstituira govori u prilog tome da žele čuti i naše mišljenje.


Inače, Savjet mladih Grada Požege postoji već jako dugo, ali nikakvih aktivnosti niti prijedloga od njih se ne čuje. A kako će u praksi funkcionirati tek osnovani županijski Savjet mladih, preostaje da vidimo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI