Pretraženo 600 hektara, od Živkovića ni traga ni glasa

Tridesetak ljudi sudjelovalo je jučer u potrazi
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

21.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4819

Iscrpna potraga za Petrom Živkovićem ni jučer nije urodila plodom. Danas se potraga nastavlja, ali bitno slabijim intenzitetom, rekao je Miroslav Mesić, voditelj potrage pri požeškom GSS-u.

Podsjetimo, 86-godišnji Živković otišao je iz kuće u Ulici kralja Zvonimira u petak poslijepodne u nepoznatom pravcu. Nije se vratio iz šetnje pa je obitelj odmah o nestanku obavijestila policiju. Djelatnicima policije u potrazi su se priključili i članovi GSS-a.

Tridesetak članova požeške stanice Gorske službe spašavanja te lokalnih mještana i rođaka pročešljalo je teren površine 600 hektara u središtu Pleternice u krugu oko parka u kojemu je Živković posljednji put viđen te područje u blizini mjesta njegova nestanka. Još uvijek mu nema traga.













(foto: Dušan Mirković/PIXSELL)

- Čovjek bi u takvim uvjetima mogao preživjeti 90 sati, ali ne znam vrijedi li to i za osobu njegovih godina - rekao je Mesić.

Obitelj ga nastavlja tražiti

Petrov sin Milan Živković tvrdi da njegov otac nije imao nikakvog razloga pobjeći od kuće ili sebi nešto učiniti.

- On je čovjek vedrije prirode, proživio je moždane udare pa malo otežano ostvaruje komunikaciju s ljudima, ali nikad si ne bi nešto učinio. Moguće da je doživio udar tijekom šetnje, to nije isključeno. Kada se nije vratio, odmah sam obavijestio policiju koja je brzo reagirala skupa s GSS-om. Oni su svoje odradili, a ja ću sa svojim sinovima nastaviti potragu - kaže Milan Živković.



Policija i obitelj pozivaju građane koji su nedavno vidjeli Petra Živkovića ili imaju saznanja o tome gdje se nalazi, da se jave na broj 192.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI