Pavelić u zadnjim minutama priskrbio Slavoniji 3 boda

20.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7941

Požeška Slavonija iskoristila je priliku i u zadnjim minutama utakmice u Jakšiću izborila drugo mjesto nakon 15. kola, odnosno na kraju jesenskog dijela prvenstva 1. županijske nogometne lige.

Slavonija je imala inicijativu na terenu i tijekom čitave utakmice napadala, ali domaćini iz Jakšića se nisu dali. Tek u 88. minuti iz poluprilike Mile Pavelić glavom postiže pogodak i Slavonija osvaja vrijedna tri boda te izbija na drugo mjesto.

- Bila je to igra na jedan gol. Mi smo stalno napadali i nije bilo baš velikih prilika, ali jednom smo morali pogoditi. Tako da mislim da smo zasluženo pobijedili - rekao je Tomislav Pavelić, tajnik ŠNK Slavonija.


U redovima NK Jakšić doznajemo kako je utakmica bila korektna, a nemaju prigovora ni na suđenje te su Požežani iako tijesno, ipak zasluženo pobijedili.


Kaptol - Mladost 5:0

Nogometaši Kaptola potvrdili su naslov jesenskog prvaka koji su osigurali još u prošlom kolu. Danas su na domaćem terenu uvjerljivo svladali goste iz Pavlovaca 5:0. Pogotke su postigli Tomislav Čakalić (dvostruki strijelac), Željko Ikić, Ivan Petraš i Matej Marić.

- Rezultat sve govori. Oni su bili bolji, a ja nisam zadovoljan današnjom igrom naše momčadi. Međutim, možemo biti zadovoljni osvojenim bodovima u prvom dijelu prvenstva - komentirao je trener Mladosti Dražen Marjanović.

BSK Bazinatours - Dinamo (R) 1:1

Nogometaši iz Buka nisu zadovoljni izjednačenim rezultatom na domaćem terenu protiv gostiju iz Rajsavca. Prema riječima tajnika BSK Bazinatoursa Luke Hela, njegova je momčad bila bolja na terenu, ali je nedostajala realizacija. Tek 17 minuta prije kraja utakmice gosti su poveli golom Josipa Begovića iz jedanaesterca, a Buk uspijeva izjednačiti pogotkom Ante Valentića.

Croatia - Kamen 2:3

Mihaljevčani također nisu zadovoljni današnjim rezultatom. Na domaćem su terenu tijesno izgubili protiv jake momčadi iz Vetova 2:3.

- Oni su poveli 0:1, mi smo izjednačili i preokrenuli na 2:1. Ali uspjeli su do kraja utakmice opet preokrenuti rezultat u svoju korist. O suđenju bi se moglo svašta reći, a njihov je golman pred sam kraj utakmice zaradio crveni karton zbog vrijeđanja suca - komentirao je Vlado Deanović, tajnik NK Croatia.

S druge strane trener Kamena Stipo Martinović tvrdi drukčije.

- Imali smo utakmicu pod kontrolom i trebali smo je realizirati ranije, no sudac nam je poništio jedan gol. Oni su postigli golove zahvaljujući našim greškama, a našeg su golmana suci isključili zbog prigovora. Ako bi se itko trebao u toj utakmici žaliti na suce, to smo onda mi i ja ne vidim da su oni ikako suđenjem oštećeni - kaže Martinović.

Za Kamen golove su postigli Mato Martinović (dvostruki strijelac) i Darko Kovre, dok su za Croatiju strijelci bili Filip Ivičić i Danijel Šarić.

Svi rezultati 15. kola

BSK Bazinatours - Dinamo (R) 1:1, Jakšić - Slavonija 0:1, Hajduk - Kutjevo 2:3, Kaptol - Mladost 5:0, Dinamo (V) - Tim osvježenje 4:0, Croatia - Kamen 2:3, Papuk - Sulkovci 5:0, Požega - Eminovci 5:1.

Tablica na kraju jesenskog dijela

1. KAPTOL......................36 (47-15)
2. SLAVONIJA (Požega)..........31 (47-20)
3. HAJDUK (Pakrac).............29 (52-33)
4. KAMEN (Vetovo)..............27 (32-29)
5. PAPUK (Velika)..............25 (49-31)
6. EMINOVCI....................25 (27-25)
7. POŽEGA......................22 (35-32)
8. JAKŠIĆ......................21 (35-35)
9. MLADOST (Pavlovci)..........21 (30-35)
10. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)...20 (33-44)
11. SULKOVCI...................18 (25-35)
12. BSK BAZINATOURS (Buk)......15 (29-33)
13. DINAMO (Vidovci)...........15 (30-41)
14. KUTJEVO....................12 (21-42)
15. CROATIA (Mihaljevci).......12 (28-50)
16. DINAMO (Rajsavac)...........9 (19-41)

Najveći pomak za Požegu

Igrači Nogometnog kluba Požega uspjeli su se pred kraj prvog dijela prvenstva probiti sa samoga dna među prvih sedam klubova u ligi, što je najveći pomak na ljestvici. Kamen je u zadnjem kolu izbio na četvrto mjesto, Slavonija i Hajduk su se zamijenili za drugu i treću poziciju, Eminovci su pali na šesto, Jakšić na osmo, a Mladost na deveto mjesto. Dinamo iz Rajsavca ostao je na dnu ljestvice, a od njega su se za tri boda odmakli Kutjevo i Croatia.

Na proljeće se prvenstvo nastavlja, a čini se da predstoji još puno neizvjesnosti i iznenađenja jer prva županijska liga je ove sezone zanimljivija no ikada.

PROČITAJTE: Nakon jučerašnjeg poraza protiv Kutjeva, trener pakračkog Hajduka danas podnio ostavku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI