U 12 gradova okupilo se ukupno 500-tinjak ljudi

Na prosvjedu u Zadru okupilo se stotinjak ljudi
(FOTO: PIXSELL)

27.03.2011. | Index.hr
Pregleda: 4100

Prosvjedi u ostalim gradovima Hrvatske održali su se u punom manjem obimu nego što je to bio slučaj u Zagrebu. Kada bi se zbrojili svi gradovi u kojima se prosvjedovalo bez Zagreba bilo je oko 500 prosvjednika, piše portal Index.hr.

Tako se u Splitu okupilo svega pedesetak prosvjednika koji kažu da je razlog manjeg broja ljudi niz prijetećih poruka koje su stigle na njihovu adresu.

Prosvjedovalo se tako protiv vladine politike ali i crkvene rastrošnosti, no nije bilo sloge treba li se ići pred sjedište SDP-a na Bačvicama pa su se prosvjednici razišli.


Slično razočaravajuće bilo je i u Karlovcu gdje se na središnjem gradskom trgu okupilo svega 50-tak ljudi. Jedino što je iskakalo od već trećeg po redu prosvjeda u Karlovcu je naguravanje dijela prosvjednika s njihovim kritičarima iz kluba umirovljenika. Najavljen je novi prosvjed za par dana, a nadaju se kako će ih biti puno više.


Tražio se odlazak Vlade, skandiralo se protiv premijerke Jadranke Kosor a prosvjednici su se sjetili i svog, sada već bivšeg ministra Branka Vukelića. Prema prosvjednicima upravo je Vukelić "lokalni šerif" odgovoran za zastrašivanje Karlovčana. Naime, u Karlovcu, koji inače broji 12 tisuća nezaposlenih, pojavio se tako mali broj prosvjednika, a navodno je Vukelić, prema riječima prosvjednika, utjecao ne neke koji su bili na prošlim prosvjedima.

Najviše prosvjednika, osim u Zagrebu bilo je u Rijeci gdje se okupilo oko 200 do 250 prosvjednika. Pod sloganom "Vlado odlazi" prosvjedovalo se ispred sjedišta HDZ-a ali lokalne vlasti.

Riječki prosvjedi su specifični jer je svaki do sad bio tematski. Ovaj današnji imao je moto "Proljetno čišćenje. Neki od prosvjednika tako su "čistili" središnji riječi trg uz slogane "Više cvijeća manje smeća".

Po prvi puta danas se prosvjedovalo u Županji a iza dva glavna zahtjeva i to za prijevremene izbore i ostavke Vlade bilo je 50-tak Županjaca. Po uzoru na ostale gradove organizirana je prosvjedna šetnja. Tako je bilo i u Ludbregu gdje se okupilo oko 20-tak prosvjednika, navodi dalje Index.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI