LiPa poražena na domaćem terenu od Ludbrega

RK LiPa
(FOTO: Mario Barać)

24.10.2011. | 034portal.hr
Pregleda: 2732

Rukometaši LiPe (Pakrac-Lipik) nisu uspjeli doći do druge ovosezonske pobjede iako su u nedjelju, u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu, protiv Ludbrega MB igrali u atmosferi kakva se samo poželjeti može, pred dvjestotinjak gledatelja i bodreni bučnom potporom svojih «White horsea».

Pitanje pobjednika riješeno početkom 2. poluvremena

Prvo poluvrijeme izjednačeno i u tom je periodu LiPa kontrolirala rezultat s najvećom prednošću od dva gola razlike (9:7). Pred kraj poluvremena gosti rade preokret i na odmor se odlazi prednošću Ludbrega 10:12. Pitanje pobjednika praktički je rješeno u uvodnih 5 minuta drugog poluvremena. U prvom napadu LiPa preko Ivana Švaste zabija za 11:12 i tada igrači LiPe jednostavno prestaju igrati što mladi i rastrčani gosti koriste i uglavnom iz kontranapada rade seriju 5:0 što je, pokazalo se kasnije, ipak bilo nedostižno. U domaćim redovima najbolji je zasigurno bio vratar Boban Zdjelarić koji je donekle držao LiPu u igri, a koretno su odigrali i Matija Marošević (7 golova) i Antun Gamberger (5). Konačni rezultat utakmice je 21:30 za Ludbrežane.


Od 18 isključenja, 13 za domaće


Utakmica će ostati upamćena i po jednom vrlo zanimljivom detalju. Naime, mladi bjelovarski sudački par (18,5 i 19,5 godina) je u ovoj utakmici koja nije bila gruba, što su kasnije potvrdili i pojedini gostujući igrači i njihov službeni predstavnik, pokazao čak 18 isključenja od čega 13 domaćim igračima, a još je zanimljivije da su domaći 9 od tih 13 isključenja «zaradili» u drugom poluvremenu. Bez obzira na to, pobjeda Ludbrega je više nego zaslužena, a mladoj ekipi Lipe kojoj definitivno nedostaje iskustva i odlučnosti, preostaje da nove prvenstvene bodove traži možda već u sljedećoj utakmici kada putuje u Vidovec gdje će se suprotstaviti s drugom ekipom Vidovec Biosa koja u prvih 6 kola ima identičan učinak kao i pakračko–lipički rukometaši, pet poraza i jednu pobjedu.

Barać: Bitno je da se redovito trenira

LiPa je trenutačno pretposljednja na ljestvici. Predsjednik kluba Mario Barać tvrdi da njihovo vrijeme tek treba doći.

- Rezultatski gledano ne možemo biti zadovoljni kako smo otvorili ovu sezonu, ali treba na umu imati činjenicu da je ovo vrlo mlada ekipa u kojoj, uz par uvjetno rečeno iskusnijih igrača (23 i 24 godine) igraju mladići od 14 do 17 godina starosti. Važno je da rade kvalitetno i da su treninzi redovni i dobro posjećeni i siguran sam da će to donijeti rezultate. Objektivno, ne treba očekivati neke velike stvari ove sezone, ali vjerujem da igrači neće postati malodušni zbog posljednjih poraza jer sam isto tako siguran da je pred nama budućnost. I ovom prilikom zahvaljujem publici koja je u velikom broju pratila našu utakmicu protiv Ludbrega i koja je napravila prekrasnu atmosferu. I njih pozivam na strpljenje i da nas prati i dalje, a mi ćemo ih dobrim igrama i rezultatima pokušati vratiti čim prije - kazao je Barać u razgovoru za 034portal naglasivši kako je jedina pobjeda rukometaša LiPe, ona protiv Nedelišća, bitna zato što je Nedelišću koji se trenutačno bori na vrhu tablice to zasad jedini poraz u sezoni.

ŽRK Veliko Trojstvo - ŽRK Lipik 53:22

Rukometašice Lipika doživjele su prošlog vikenda još jedan poraz. U gostima kod rukometašica iz Velikog Trojstva izgubile su s čak 31 golom razlike. To je peti poraz Lipičanki nakon pet kola te su uvjerljivo na zadnjem mjestu 3. hrvatske rukometne lige za žene.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI