Gorjelo po cijeloj županiji: Devet požara u dva dana!

Ilustracija - požar
(FOTO: Wikimedia)

26.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4168

Sunčano vrijeme popraćeno vjetrom pogodovalo je širenju čak devet požara koji su na području Požeško-slavonske županije izbili tijekom petka i subote, saznajemo u Centru 112.

U petak je gorjelo u Kukunjevcu kod Lipika, gdje su na teren izašli vatrogasci DVD-a Dobrovac. Taj je požar brzo ugašen, ali ubrzo je izbio puno veći, između obližnjih mjesta Bukovčani i Lipički Skenderovac. Ondje je gorjelo čak 10 hektara suhe trave i niskog raslinja, a da bi ga ugasili, na teren su morali izaći vatrogasci triju DVD-ova: Dobrovac, Lipik i Pakrac.
Na požeškom je području gorjelo nisko raslinje između Komušine i Laza Ćosinih. Požar su ugasili vatrogasci JVP Požega, a četvrti je buknuo u Pleterničkim Brđanima. Gorjela su tri hektara trave.

U subotu je izbio slični požar u Cikotama kod Pakraca - na minsko sumnjivom području, zatim u Mihaljevcima kod Požege, gdje je gorjelo pola hektara šume i u Veseloj kod Pleternice - 400 metara četvornih trave. Spriječeno je širenje na obližnju šumu. U večernjim su satima izbila još dva požara: u Sovskom Dolu, na predjelu Donja Mala, gorjelo je nisko raslinje. Požear je izbio oko 20,30 sati. Do 22,15 vatrogasci DVD-ova Ruševo i Djedina Rijeka uspjeli su ga ugasiti i spriječiti širenje. U DVD-u Čaglin imali su jednu intervenciju na otvorenom prostoru uz cestu prema Ljeskovici, ali nije bilo potrebe za gašenjem.


- U svim je slučajevima gorjela suha trava i nisko raslinje, a požari su uzrokovani nepažnjom, tj. paljenjem otpada i smeća. Vatra se proširila zbog vjetra. Stvarno bih volio da vam mogu reći kako ne očekujemo nove požare, ali takve stvari ne može nitko predvidjeti, rekao je u subotu za 034Portal Goran Fridrich, voditelj smjene u Centru 112 Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI