Braća Hajpek osvojila zlato na državnom natjecanju

Erik i Egon Hajpek
(FOTO: Mario Nakić)

19.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4765

Pokazalo se kako voditelj požeške Škole šaha Nenad Vlašić nije bio daleko od istine kada je nedavno u razgovoru za 034portal izjavio kako je požeška škola šaha među najuspješnijim u Hrvatskoj, ako ne i najbolja. Na nedavnom državnom natjecanju najmlađih šahista održanom u Topuskom, braća Egon (8) i Erik (6) Hajpek osvojili su zlatna odličja. Dok je Egon prvak Hrvatske u ukupnom poretku među 30 sudionika turnira, njegov mlađi brat je najbolji u kategoriji do 6 godina starosti.

- Počeo sam jako mali, kad sam imao 3 ili četiri godine. Djed stalno igra šah na internetu, on mi je pokazao kako se igra i kako može koja figura ići. Zanimljivo mi je davati mat, volim pobjeđivati. Uspio sam već pobijediti i mamu i tatu - kaže mali šahovski genijalac, 6-godišnji Erik.

Njegov brat Egon također je naučio igrati od djeda. Obojica očekuju pozive na svjetsko i europsko natjecanje, koja će se održati u Mariboru i Pragu iduće godine. O dvojici malih, ali vrhunskih šahista još ćemo sigurno puno pisati i čitati jer ovo su im tek prva odličja.


Seniori Gradskog šahovskog kluba Grgin dol Požega u B ligi trenutačno drže zlatnu sredinu, odnosno 5. mjesto. Sportski direktor Nenad Vlašić kaže da je zadovoljan rezultatom jer sredstva potrebna za ulazak u viši rang klub ionako nema, pa nema potrebe ni za borbom za vrh ljestvice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI