Ipak se kreće: Raspisan natječaj za dvoranu na Ratarnici

Nova dvorana gradit će se kod Poljoprivredno-prehrambene škole u Ratarničkoj ulici
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6305

Ministarstvo regionalnog razvoja je danas raspisalo natječaj za izvođače radova na za kapitalna projekta u Požeško-slavonskoj županiji: sportsku dvoranu na požeškoj Ratarnici, dječji vrtić u Pleternici i vodovod na potezu Šeovica - Japaga na lipičkom području.

Ugovor potpisan 2009.

Iako je ugovor o financiranju požeške sportske dvorane, čija je izgradnja procijenjena na 16 milijuna kuna, između Grada Požege i Ministarstva potpisan još 2009. godine, čekalo se da država osigura potrebna sredstva, što je i učinjeno preko EIB II programa. Dožupan Željko Jakopović je realizaciju ovih triju projekata dogovorio na sastanku s ministrom Božidarom Pankretićem i državnim tajnikom Karlom Gjurašićem.


- Ne, to nema veze s nadolazećim izborima. Već dulje vrijeme radim da proguramo ove projekte i sada se ukazala prilika. Dvoranu u Požegi sufinancirat će Grad i Ministarstvo u omjeru 50:50, pleternički vrtić će također sufinancirati Grad, samo u nešto manjem udjelu, a vodovod u Lipiku će u potpunosti platiti Ministarstvo regionalnog razvoja - kazao je požeško-slavonski dožupan Jakopović u razgovoru za 034portal.


Još ništa od požeške gospodarske zone

Dožupan najavljuje kako će iz novog programa EIB III također naša županija povući značajna sredstva, i to za izgradnju dječjih vrtića u Čaglinu i Jakšiću te za još jedan projekt o kojemu će se tek govoriti. Na pitanje što je s požeškom gospodarskom zonom, za koju je gradonačelnik Zdravko Ronko na sjednici Gradskog vijeća kazao kako njenu izgradnju vjerojatno opstruiraju na županijskoj i državnoj razini, Jakopović tvrdi da nema nikakve inicijative od strane Grada Požege.

- U Županiju nam nije stigao nikakav dopis o gospodarskoj zoni od Grada Požege. Još uvijek se čeka da Grad iskaže inicijativu. Ali zato se radi na gospodarskoj zoni u Čaglinu i Kaptolu, a u Brestovcu je također pokazan interes - dodaje Jakopović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI