Produženog boravka neće biti samo u Cesarićevoj školi

OŠ Dobriše Cesarića
(FOTO: Mario Nakić)

18.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4431

Ukupno 25 učenika prvog razreda bit će u programu produženog boravka u osnovnim školama Julija Kempfa i Antuna Kanižlića. U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića samo su roditelji četvero djece iskazali interes za produžen boravak pa u toj školi nije organiziran. U Kempfovoj će u skupini za produženi boravak biti 9, a u Kanižlićevoj školi 16 učenika.

Trajanje dnevnog produženog boravka obuhvaća neposredni odgojno-obrazovni rad s učenicima u trajanju od pet sati dnevno te vrijeme prihvata učenika. Za prihvat učenika škola je dužna organizirati dežurstvo učitelja kojega će financirati Grad Požega, odlučeno je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Voditelji programa će u 8 mjeseci stajati oko 145.000 kuna, a troškovi prehrane iznosit će ukupno 80.000 kuna. Program produženog boravka krenut će s radom od početka studenog.

Oporbeni vijećnik Nino Smolčić je na sjednici predložio da se u odluku unese dopuna kojom će Grad na isti način sufinancirati produženi boravak i u Katoličkoj osnovnoj školi, no njegov je prijedlog prvo odbio gradonačelnik Zdravko Ronko, a potom i Gradsko vijeće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI