Policija bilježi pad kriminala u rujnu

Ivana Radić i Krunoslav Kokić
(FOTO: Mario Nakić)

16.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2226

Policijska uprava požeško-slavonska zabilježila je u rujnu 41 kazneno djelo ili 31 posto manje nego u kolovozu i 9 posto manje nego u rujnu prošle godine. Najviše djela zabilježeno je u liniji općeg kriminaliteta, a slijede gospodarski i kriminalitet droga. Materijalna šteta u rujnu iznosi oko 129.000 kuna. Prijavljeno je ukupno 28 osoba, među kojima su tri maloljetnika.

Kada se radi o prekršajima protiv javnog reda i mira, njihov je broj u rujnu povećan u odnosu na kolovoz, ali smanjen u odnosu na rujan prošle godine. I dalje su najbrojniji prekršaji koji se odnose na viku na javnom mjestu.

Broj prometnih nesreća u našoj županiji smanjen je na 39, odnosno za 5 posto u odnosu na kolovoz i za čak 36 posto u odnosu na rujan prošle godine. U nesrećama je ozlijeđeno 27 osoba, od koji 6 osoba teško, a poginulih nije bilo, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na nedavnoj konferenciji za medije.


Prvih 9 mjeseci


Tijekom prvih 9 mjeseci 2011. godine policija je zabilježila ukupno 493 kaznena djela, što je za 7 posto povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupna šteta počinjena kaznenim djelima u prvih devet mjeseci iznosi nešto manje od 10 milijuna kuna.

Rujanski rekorderi u prometu

Rujanski rekorder u vožnji pod utjecajem alkohola je 23-godišnjak, zatečen u Dubrovačkoj ulici kako upravlja mopedom bez registracije i vozačke dozvole s 2,59 promila alkohola u krvi. Kako doznajemo, to mu je već drugi put kako je uhvaćen u istom prekršaju.

Rekorder u prevelikoj brzini uhvaćen je u Kukunjevcu kod Lipika, 21-godišnjak koji je upravljao automobilom daruvarskih registracija brzinom 134 kilometra na sat. Snimljen je tzv. "presretačem" kako pretječe preko pune linije. Kažnjen je s 2,5 tisuće kuna i dva negativna boda.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI