Dečki upisali prvu pobjedu, a djevojke prvi poraz

15.10.2011. | Karlo Balenović
Pregleda: 4774

Požeške rukometašice nisu uspjele ostvariti novu pobjedu te su na domaćem terenu poražene od glavnih konkurenata za prvo mjesto ŽRK Pan Đakovo sa uvjerljivih 24:33. Od početka utakmice gošće iz Đakova su krenule na pobjedu i stvorile vodstvo od 4 pogotka razlike na poluvremenu (11:15). U daljenjem tijeku utakmice Đakovčanke su nastavile sa igrom iz prvog poluvremena te su iskoristili manju koncentraciju domaćih igračica u nastavku i povećali svoje vodstvo na ukupnih 9 pogodaka razlike.

- Za nas su ovo važni bodovi na gostujućem terenu protiv glavnih konkurenata za ulazak u viši rang i mogu samo čestitati svojim igračicama koje su bolje otvorile utakmicu od suparnica i tim tempom završili utakmicu - rekao je gostujući trener Đino Grgić.

Trener Požažanki Krunoslav Pranjić rekao je kako je ovo bila jedna kvalitetna utakmica protiv jako dobre ekipe te ističe kako je je redovima njegove ekipe nedostajala jedna od glavnih igračica Maja Šakić, ali ipak čestita svojim igračicama na njihovom trudu u današnjoj utakmici. Na kraju su se oba trenera složila da su na terenu najslabija karika ipak bili suci.


U redovima gošći iz Đakova najviše se istaknula Marija Baošnjaković, a kod Požežanki Sara Kakuk s 8 pogodaka.


RK Požega - RK Đurđenovac 30:25

Nakon iznenađujućeg poraza rukometašica kod kuće, rukometaši Rukometnog kluba Požega ostvarili su svoju prvu pobjedu u novoj sezoni pobjedivši RK Đurđenovac na domaćem terenu rezultatom 30:25. Od početka utakmice Požežani su pokazali neku drugu igru nego što je to bilo u prošlim utakmicama. Obrana je igrala kako je trener Dario Anić i najavljivao proteklih dana i iz toga su proizašle obrane golmana te odlična igra u napadu.

Već nakon 10ak minuta Požežani su ostvarili prednost nakon izjadnačene igre te sa prednošću od 6 golova razlike (18:12) otišli na predah. U drugom poluvremenu takva igra se nastavila i u jednom trenutku je bilo 10 golova razlike u korist domaćina, ali uvođenjem mlađih igrača u završnici utakmice rezultat se smanjio te je završni rezultat na semaforu bio 30:25.

- Čestitam protivnicima na zasluženoj pobjedi, a ja mogu samo reći da nisam zadovoljan igrom moje momčadi jer s obzirom na bolja imena na papiru među kojima je i nekoliko prvoligaških igrača igra je bila poprilično loša - rekao je trener Đurđenovca Zoran Ugljanac.

Anić s druge strane je jako zadovoljan igrom svoje momčadi jer su odigrali jednu odličnu utakmicu, u obrani strpljivi i u napadu sigurni kao što je bilo i dogovoreno s igračima prije početka utakmice. Pohvaljuje golmana Gorana Bubala koji je skupio 20-ak obrana te Filipa Galića i Mateja Kovačevića koji je ujedno bio i najbolji strijelac domaćina s 8 pogodaka. Kod gostiju je najviše zabio Mario Nekić, 7 pogodaka.

U idućem kolu požeški rukometaši i rukometašice idu na gostovanja. Dečki kod trenutno prvoplasiranog Preloga, a djevojke kod ekipe iz donjeg dijela ljestvice ŽRK Slavonka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI