Očekuje nas zanimljiv vikend u Grabriku

14.10.2011. | Karlo Balenović
Pregleda: 4070

Ovog vikenda požeške rukometaše i košarkaše čekaju novi izazovi u njihovim prvenstvima što će biti zanimljivo ljubiteljima i posjetiteljima Sportske dvorane Grabrik u kojemu će se održavati utakmice.
 
Rukometašice igraju derbi lige
 
Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Požega u četvrtom kolu 3. HRL u u subotu u 14h dočekuju ŽRK Pan Đakovo, koji kao i požeške rukometašice imaju sve tri pobjede u prva tri kola te djele prvo mjesto zajedno sa ŽRK Vinkovci.
- Bit će ovo teška utakmica jer se ipak radi o derbiju lige, a naš cilj je kao i uvijek pobjeda koju ćemo pokušati ostvariti što boljom igrom - izjavio je trener Krunoslav Pranjić i dodaje da gostujuća ekipa ima nekoliko dobrih igračica koje su se natjecale u višem rangu, ali da bez straha možemo ići na pobjedu. Možda je prerano govoriti, ali ovom pobjedom bi požeške rukometašice napravile veliki korak i ostvarile bodovnu prednost protiv glavnih konkurenata za ulazak u viši rang netjecanja.
 
Rukometaši idu na prvu pobjedu
 
Prošlog vikenda rukometaši Rukometnog kluba Požega po prvi su se puta u novoj sezoni predstavili domaćoj publici, ali neuspješno jer su doživjeli treći uzastopni poraz. U subotu u 16h u četvrtom kolu 2. HRL Požežani imaju pravo na ispravak pred domaćom publikom te pokušaj osvajanja prvih ovosezonskih bodova protiv RK Đurđenovac. Dečki iz Đurđenovca bolje su ušli u sezonu te skupili dvije domaće pobjede te jedan poraz u gostima. Trener Požažana Dario Anić izjavljuje kako će utakmica biti teška jer je momčad Đurđenovca jaka momčad sa nekoliko prvoligaških igrača. U nastavku Anić dodaje kako se pobjeda može ostvariti ako njegova ekipa od prve minute bude ozbiljno i sigurno igrala obranu te iz toga doći do "lakih" golova iz polukontre i kontre na nepostavljenu protivničku obranu.
 
Međunarodni košarkaški turnir
 
Tjedan dana prije početka nove sezone za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega održava se sada već tradiocionalni košarkaški turnir "Zlatna Dolina." Ovo je 14. godina održavanja ovoga turnira te 8. godina od poprimanja međunarodnog karaktera. Organizator turnira Vlado Englman u razgovoru za 034portal rekao je kako ove godine turnir slabiji sadržajem odnosno manjim brojem utakmica zbog nedostatka termina u dvorani Grabrik pa mlađe kategorije neće moći nastupiti, a zbog ranijeg početka prvenstva i muški košarkaši su u nemogućnosti nastupiti. Turnir počinje u u subotu u 18h utakmicom između ŽKK Mursa i ŽKK Trešnjevka, a u 20h košarkašice ŽKK Plamen Požega igraju protiv ŽKK Troglav Livno. U nedjelju u 13,30 počinje utakmica igra za treće mjesto, a nakon toga i finale turnira.
 
Košarkaši otvaraju domaću sezonu
 
Prošloga vikenda požeški košarkaši poraženi su na gostujućem terenu u Našicama, a u nedjelju u 19 sati imaju priliku osvojiti prve bodove u novoj sezoni te se dobrom igrom predstaviti domaćoj publici protiv Košarkaškog kluba "Škola košarke" Vukovar. Trener košarkaša Vlado Englman potekolog je vikenda za 034portal rekao kako pobjeda protiv gostiju iz Vukovara nebi trebala biti upitna ukoliko domaća momčad bude u kompletnom sastavu što nije bio slušaj u Našicama.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI