Ipak će sniziti cijenu grijanja u Babinom viru

Babin vir
(FOTO: Mario Nakić)

12.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3301

Nakon opetovanog upozorenja pojedinih građana te oporbenih političkih stranaka, Gradsko vijeće će na sutrašnjoj sjednici odlučiti o promjeni visine tarifnih stavki u sustavu za distribuciju toplinske energije, a radi se o stambenim zgradama u naselju Babin vir koje se griju preko Tekijinih kotlovnica.

Budući da je distributer plina HEP snizio cijenu po odluci Vlade RH o najnižoj cijeni za kupce koji kupuju plin radi proizvodnje toplinske energije za 14 posto, od Tekije je zatraženo mišljenje o mogućnosti sniženja cijene grijanja za isti postotak. Iz Tekije je Gradu odgovoreno kako se može prihvatiti sniženje varijabilnog dijela cijene za 14 posto, ali fiksni dio mora ostati isti. Kao razlog tomu navode da je prihod od fiksnog dijela već smanjen za dvije zgrade koje su napustile njihov sustav grijanja.

Podsjetimo, predstavnici požeškog HSU-a i HSLS-a upozoravali su na preveliko povećanje cijene grijanja u Babinom viru, osobito u odnosu na cijenu plina koja se nije povećala u toj mjeri. O zadnjem povećanju cijene grijanja odlučilo je Gradsko vijeće, nakon prijedloga gradonačelnika, glasovima SDP-a, dok je oporba glasovala protiv. Isto to gradsko vijeće trebalo bi, opet prema prijedlogu gradonačelnika, sutra sniziti istu cijenu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI