Lipičko lječilište ulaže 5 mil. kuna u zgradu Rimske kupke

Zgrada Dom 1 u sklopu Specijalne bolnice Lipik
(FOTO: 034portal)

07.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6190

Što se tiče same terapijske ponude i stručnosti osoblja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Lipik je na daleko najvišem nivou u svojoj povijesti, čak i u odnosu na predratno razdoblje. No, kvaliteta smještaja je na niskoj razini, rekao je ravnatelj lipičke bolnice Darko Kelemen u razgovoru za 034portal.

Upravo zato će projekt sanacije i rekonstrukcije derutnog i u ratu uništenog objekta "Dom 1 i rimske kupke" biti od iznimno velikog značaja za njen rad. Ravnatelj je potpisao ugovor o sufinanciranju toga projekta ukupne vrijednosti 13,5 milijuna kuna s predstavnicima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Prema tom ugovoru, Ministarstvo će financirati uređenje objekta s 8,5 milijuna, a bolnica će iz vlastitih sredstava izdvojiti 5 milijuna kuna.


Darko Kelemen, ravnatelj Specijalne bolnice Lipik


- Prošlo je točno godinu dana kako smo predstavili projekt ministru Milinoviću i sada ga je ministarstvo prihvatilo. Nama će to značiti 39 novih postelja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama uz sve popratne prostorije. Naši trenutačni kapaciteti nisu dovoljni da zadovoljimo potrebe naših pacijenata prema visokim kriterijima pa smo odlučili renovirati taj objekt - rekao je Kelemen.


Lipička je specijalna bolnica nadaleko poznato lječilište, o čemu dovoljno govori podatak da su ovdje na terapije lani dolazili pacijenti iz svih hrvatskih županija osim Dubrovačko-neretvanske. Prema ravnateljevim riječima, oni dolaze ciljano tražeći baš Lipik, a o dobroj posjećenosti govori i podatak kako je Specijalna bolnica tijekom zadnjih par godina uspjela investirati 11 milijuna kuna vlastitih sredstava, naglasio je ravnatelj.


Uništena zgrada Dom 1 ili Rimske kupke



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI