Godišnje 45 smrti od raka dojke ili debelog crijeva

Info štand u Cehovskoj
(FOTO: Mario Nakić)

29.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2893

Rak dojke najčešći je uzrok smrti žena, kako u Hrvatskoj, tako i u Požeško-slavonskoj županiji. Rak debelog crijeva drugi je uzročnik smrti. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije je u zajedničkoj akciji sa županijskom podružnicom Lige protiv raka i udruge "ILCO" (osobe sa stomom) obilježilo Dan ružičaste i Dan plave vrpce.

Građani su se kod njihovog štanda u Cehovskoj ulici mogli informirati i doznati više o tome kakav je rizik da obole od ovih bolesti.

- Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva, te raka općenito. Zainteresirani su mogli provjeriti koliki je njihov rizik obolijevanja te su dobili korisne savjete o sve učestalijim karcinomima. U našoj županiji u prosjeku 15 žena godišnje umre od raka dojke, a 30-ak ljudi godišnje umre od raka debelog crijeva - kazala je Jasmina Kovačević, voditeljica Služba javnog zdravstva HZJZ-a Požeško-slavonske županije.


U 18 sati bit će održano predavanje na temu "Izloženost zračenju u svakodnevnom životu" u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo u Županijskoj ulici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI