Mlade požeške fajterice Tea i Patricia ne boje se nikoga

Patricia Mršić i Tea Đakić iz požeškog kluba Bushido
(FOTO: Mario Nakić)

29.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6626

"Kada se vratim kući s treninga, ponekad razbijena, pretučena, umorna i sa šljivama po tijelu, svejedno se osjećam dobro i zadovoljno", prepričava 17-godišnja požeška boksačica Tea Đakić koja se nedavno vratila sa zlatnom medaljom s natjecanja u Slavonskom Brodu.

U ringu stekla samopouzdanje

Jasno je da nema muškog i ženskog posla, pa tako nema ni striktno muškog ili ženskog sporta. No, zanimljivo je vidjeti predstavnice nježnijeg spola kako uz bok svojih muških kolega nastupaju u ringu, i to u onim najgrubljim sportovima kao što su K1 i low-kick. Ana i Patricia samo su neke od djevojaka koje redovito treniraju i natječu se u požeškom Klubu borilačkih vještina "Bushido".


- Kada sam išla u 4. razred osnovne škole, tata me upisao na tečaj samoobrane. Ubrzo mi se svidjelo pa sam nastavila trenirati u klubu. Kroz treninge i borbe stekla sam samopouzdanje i osjećam se zdravije. Razvijaju se svi mišići, imam kondiciju i ako dođem u situaciju da se moram obraniti, znat ću reagirati. Ne bojim se nikoga - rekla je Tea Đakić u razgovoru za 034portal.


Tata je ponosan

Njena 16-godišnja kolegica Patricia Mršić dijeli slično iskustvo.
- Roditelji nas podupiru, pogotovo očevi. Oni su ponosni na nas kada pobijedimo ili osvojimo medalju. Vidim se u budućnosti kako i dalje treniram i profesionalno se bavim ovim sportom.

Važno je sudjelovati (dobro se pošorati)

Klub Bushido se trenutačno priprema za iduće veliko natjecanje, a to će biti Vukovar Open u prosincu. Ondje će nastupiti brojni klubovi iz Hrvatske i okolnih zemalja.

- Ne idemo pod imperitivom pobjede i osvajanja odličja. Idemo dati sve od sebe, dobro se "pošorati", a ako padne koja medalja to će biti super - rekao je trener Igor Krizmanić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI