Problem nije u njima nego u odnosu okoline (foto)

Marko Ferek napisao je knjigu na temelju osobnog iskustva
(FOTO: Mario Nakić)

26.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4459

Prostorija čitaonice u Gradskoj knjižnici bila je pretijesna za sve koji su došli pratiti predavanje Marka Fereka o djeci s poremećajem pažnje popraćenom hiperaktivnošću ili ADHD-om. Ovaj je Zagrepčanin pobudio interes javnosti kada je napisao knjigu "Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo" te je odlučio svoju priču podijeliti s drugima, onima koji sada prolaze probleme s kojima se on susretao, ali i odgajateljima i učiteljima kako bi što lakše mogli prepoznati djecu s tim poremećajem i kako bi im mogli pomoći. Predavanje u Požegi održao je u povodu Tjedna ADHD-a, a okupio se poveći broj požeških odgajatelja, učitelja i profesora.

- Meni je najviše pomoglo kada sam shvatio da glavni problem nije u meni nego u odnosu okoline. Radim što volim, u tome sam se našao i shvatio sam da moj uspjeh u školi zapravo ne znači ništa. Ljudi s ADHD-om jako su usredotočeni na posao kada rade nešto što ih zanima. Međutim, kada trebaju raditi nešto drugo onda to ne mogu nikako svladati. Naš je obrazovni sustav takav da djeca s ADHD-om vrlo teško mogu ostvariti uspjeh u školi, ali to ne znači da neće moći biti vrsni stručnjaci u poslu koji ih zanima. Vrlo je bitno da nastavnici prepoznaju takvu djecu i da se nauče kako im pomoći. Smisao moga putovanja po Hrvatskoj je da podignem razinu svijesti o ovom poremećaju jer on ne pogađa samo najmlađe, već je dosta zastupljen i među starijom populacijom - rekao je Ferek u razgovoru za 034portal.

Prije njegovog predavanja okupljene je plesnom točkom na temu "Pipi Duga Čarapa" zabavila Lucija Budić iz Plesne radionice Ilijane Lončar.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI