Stažistice u Kutjevu: Iskustvo će im pomoći pri zaposlenju

Djevojke kažu da su zadovoljne radom u gradskoj upravi
(FOTO: Mario Nakić)

25.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5253

Drugu godinu zaredom Grad Kutjevo sudjeluje u programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja za mlade osobe s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove je godine primljeno sedam djevojaka s upravnog područja grada Kutjeva.

- One ne primaju plaću, a naknadu im isplaćuje Zavod. Grad subvencionira samo prijevoz onima koje ne žive u samom mjestu Kutjevo nego moraju putovati iz okolnih mjesta - objasnio je gradonačelnik Ivica Nikolić odgovarajući na nedavne optužbe političkih protivnika koji su tvrdili kako je zaposlio previše svojih ljudi u gradskoj upravi.

Djevojke su različitih struka, sve su završile višu ili visoku školu i nemaju prijašnjeg radnog staža. Za samu gradsku upravu njihov rad je, prema gradonačelnikovim riječima, vrlo koristan. Ima ih ručunovođa, turističkih djelatnica i poljoprivredne struke. Djevojkama, s druge strane, ovakvo stažiranje će ulelike pomoći pri daljnjem traženju posla.


- Dosta smo naučile u komunikaciji s ljudima. Mislim da ću nakon ovoga svakako lakše naći posao - rekla je Ines Marković iz Kutjeva.


Marija Strapač iz Vetova također je zadovoljna.
- Položile smo državni ispit i stekle iskustvo. To što ovdje radimo možemo iskoristiti i u životopisu - istaknula je Marija.

Gradonačelnik je najavio nastavak realizacije ovog projekta koji se u suradnji s HZZ-om pokazao uspješan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI