Kriza i recesija se i dalje osjete

Obrtnički i poduzetnički sajam ove se godine vratio u Grabrik
(FOTO: Vjeran Blašković)

23.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4194

Organizirati obrtnički sajam u županiji koja je po statističkim pokazateljima posljednja ili među posljednjima u Hrvatskoj sigurno nije lak posao. No, nakon dvije godine pauze i organiziranja sajma na drugim lokacijama, ove godine 12. Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi vratio se u sportsku dvoranu Grabrik.

U njoj i pored nje izlaže oko 150 obrtnika i poduzetnika koji u godinama krize sigurno ne bilježe presjajne poslovne rezultate, ali kažu da preživljavaju. Obrtnici su i najspremniji za promjene na tržištu, a predsjednik Obrtničke komore naše županije Stipo Barukčić kaže kako se nakon pada broja obrtnika u županiji danas osjeti lagani porast.

Prezentacija proizvoda


- Cilj sajma je prezentirati proizvode obrta i tvrtki te vrijednih ruku obrtnika koji proizvode autohtone proizvode. Ove godine na sajmu će djeca iz dječjeg vrtića Sv. Leopold Mandić pokazati igrokaz "Hoću biti stolar"- rekao je Barukčić.


Ove godine na sajam je došao i makedonski obrtnik Vane Talev koji je treća generacija obrtnika u obitelji koja se bavi proizvodnjom nakita. Rekao je kako je situacija u Makedoniji u obrtništvu teška, a da od posjeta sajmu u Požegi ne očekuje poslovne, novčane rezultate već druženje, razgovor i razmjenu iskustva s kolegama obrtnicima iz Hrvatske.

Ocjenjivanje meda

Za danas poslijepodne najavljeno je županijsko ocjenjivanje meda, a proglašenje je najavljeno za 18 sati. Posjetitelji sajam mogu razgledati danas do 19 sati, sutra od 9 do 19 sati te u nedjelju od 9 do 13 sati. Za sutra je najavljeno natjecanje u pripremi lovačkog čobanca u korist Udruge MI te modna revija i revija frizura.

Početku sajma u Grabriku prethodilo je otvorenje novih prostorija Obrtničke komore u ulici Franje Thauzya 7 u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI