Ništa od uređenja korita Orljave - radovi nisu predviđeni

20.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7760

Nizak vodostaj rijeke Orljave i njeno mjestimično presušivanje dobra je prilika da se uredi korito - primijetili su čitatelji 034portala nakon objavljivanja fotogalerije koja pokazuje kako Orljava zbog dugog sušnog razdoblja presušuje. Međutim, ništa od toga.

- Svi radovi koje izvodimo, izvode se planski. Nemamo sredstva ni za kakve intervencije koje nisu uključene u godišnji plan pa tako ne možemo intervenirati ni u ovom slučaju - rekao je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda.

- Sve vremenske prognoze najavljuju obilnu kišu već danas ili sutra pa bi se vodostaj ubrzo mogao normalizirati - dodaje Taborski.


Najveću štetu pretrpjele su ribe u Orljavi. Prema riječima Mile Beslića, potpredsjednika Ribolovnog saveza Požeško-slavonske županije, veći broj riba je otišao za vodom. No neke su ostale zarobljene.

- Uputili smo Ministarstvu poljoprivrede zahtjev da zabrani ribolov na svim rijekama u našoj županiji osim na Orljavi nizvodno od ušća Londže i očekujemo da ministarstvo to učini možda već danas. Mi iz saveza provodimo pojačani nadzor jer je sada ribu puno lakše uhvatiti - rekao je Beslić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI