Djelatnici Toyote brali grožđe, a zarađeni novac donirali (foto)

Toyotini djelatnici beru grožđe u vinogradu tvrtke Galić d.o.o.
(FOTO: Vjeran Blašković)

17.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10494

Iako su poneke sorte grožđa uranile i već su dozrele i spremne za branje, pojedini vinogradari i vinari odustali su ovoga vikenda od masovnijeg branja grožđa zbog još uvijek previsokih temperatura.

U vinogradu tvrtke Galić d.o.o.danas se međutim samo djelomično obrao cabernet sauvignon od kojega će vinari tvrtke napraviti vino rose.

Team building na padinama Papuka

Zanimljivo je što su berači bili gosti iz Japana, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su u našem kraju i vinogradima imali kraći team building.
- Naši gosti berači su direktori i prodajni predstavnici, dakle djelatnici tvrtke Toyota Adria d.o.o. koja ima sjedište u Ljubljani. Njih 70-tak jučer je obišlo podrum tvrtke Kutjevo d.d., bili smo u našem podrumu, a večeru, glazbeni program i noćenje imali smo u vinogradu Ivana Enjingija u Hrnjevcu - kaže nam direktor tvrtke Galić d.o.o. Andrej Markulin.


Generalni direktor tvrtke Toyota Adria d.o.o. Požežanin je Goran Krizmanić  koji kaže kako su Toyotini djelatnici iz Hrvatske ovdje već drugi put, dok su gosti iz Slovenije, BiH-a i Srbije prvi put i svima im je želja provesti jednom više vremena u ovom, kako su rekli, prekrasnom kraju.


Iskoristiti prometni položaj između dva centra regije

Porazgovarali smo i s predsjednikom uprave Toyote Adria d.o.o. Masahiro Kuwahara koji je zadivljen kvalitetom vina, prirodnim bogatstvima i potencijalima kraja. Upitali smo ga za impresije i dojmove.
- Vidim da postoji mnogo potencijala u vašem kraju. Čuo sam da ima nešto tekstilne, drvne i metalske industrije, no da je vizija razvijati turizam. To je u redu, a položaj je dobar jer se nalazite na pola puta između Zagreba i Beograda što svakako treba iskoristiti. Mnogo kvalitetnog hrastovog drveta treba pored industrije namještaja iskoristiti i za veću proizvodnju bačvi za vinarstvo - rekao nam je kratko Kuwahara.

Novac za operaciju

Domaćin Markulin kaže kako su gosti ubrali oko 1500 kilograma cabernet sauvignona od kojega će nastati oko 900 litara vina. Tvrtka je svoje berače i na simboličan način platila s 2.000 kuna koje su gosti donirali obitelji Bunjevac iz Tornja koja će novac potrošiti na liječenje 16-godišnje Valentine koja je 2005. godine u Radovancima doživjela tešku prometnu nesreću te ju uskoro očekuje šesta operacija kuka.

Novi podrum za dvije godine

O planovima tvrtke Galić d.o.o. Markulin kaže kako za dvije godine očekuju da će završiti novi suvremeni podrum u Radovancima te povećati sadašnju proizvodnju od 90.000 boca na 150.000. Tvrtka u svojem vlasništvu ima 24 hektara vinograda, što starijih i rodnih, što mladih koji su posađeni tijekom proteklih nekoliko godina. Ove godine posadili su 2 hektara sorte sauvignon.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI