Djeluj za sebe: Naučiti mlade kako do posla

Ilustracija: Zavod za zapošljavanje
(FOTO: Željko Hladika/PIXSELL)

20.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4098

Na području Pakraca i Lipika trenutačno ima 1.017 nezaposlenih osoba registriranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Među njima je oko 350 mlađih od 30 godina. U sklopu programa bespovratnih sredstava iz EU-fonda IPA IV "Mladi na tržištu rada", projektu Grada Pakraca "Djeluj za sebe" dodijeljeno je 75.000 eura.

- Svrha i cilj ovoga projekta je do svibnja iduće godine osposobiti nezaposlene mlade osobe novim vještinama, znanjima i praktičnim skustvom kako bi ojačale svoj položaj na tržištu rada. Istraživanja na nacionalnoj razini pokazala su da u većini slučajeva nezaposlene osobe ne znaju dobro predstaviti sebe i svoja znanja budućem poslodavcu, ali ni poslodavci ne znaju često predstaviti nezaposlenima kakav im radnik treba. S tim ćemo ciljem ići prema jednima i drugima - rekla je voditeljica projekta Ivana Orban u razgovoru za 034portal.


Ivana Orban, voditeljica projekta "Djeluj za sebe"


Orban poziva sve nezaposlene s pakračkog i lipičkog područja da se odazovu na prezentaciju projekta, koja će se održati u utorak u gradskoj kući u Pakracu s početkom u 11 sati. Osim nje, o strategiji zapošljavanja govorit će gradonačelnik Davor Huška, Ivica Tomljanović, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Požega, te Zoran Horvat, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika. Predviđeno je potpisivanje partnerskog sporazuma spomenutih aktera za realizaciju projekta.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI