Župan proglasio elementarnu nepogodu

Ilustracija: Polje kukuruza
(FOTO: Imageshack.com)

16.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3967

Općine Velika i Čaglin te grad Lipik zatražili su od župana proglašenje elementarne nepogode zbog suše. Iz Ureda župana Marijana Aladrovića danas je stiglo priopćenje u kojem župan proglašava elementarnu nepogodu zbog suše za cijelu Požeško-slavonsku županiju.

"Župan je pozvao sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave u roku od osam dana od dana proglašenja elementarne nepogode nadležnom tijelu gradova i općina naše županije. Prijavljuje se samo šteta na imovini koja nije osigurana od suše", stoji u priopćenju Ureda župana.

Veća je količina kiše zadnji put na našem području pala prije više od mjesec dana, a utjecaj suše na pojedine poljoprivredne kulture je velik.


- Najviše su stradali višegodišnji nasadi, kukuruz, soja i livade. Još je rano govoriti o visini, ali na lipičkom je području procijenjeno da bi šteta mogla biti 20 do 30 posto ukupnog prinosa. Ako samo uzmemo količinu oborina na našem području od početka godine do danas koja iznosi oko 300 litara, to je daleko ispod prosjeka istog razdoblja prošlih godina - rekao je Željko Klaić, viši stručni savjetnik za ratarstvo u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, Područnoj službi u Pakracu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI