Prisjetili se životnog opusa Ivana Jakovine

Komemoracija za Ivana Jakovinu u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Matej Čonka)

16.09.2011. | Matej Čonka
Pregleda: 3689

Gradskim kazalištem sinoć je vladala tužna i sjetna atmosfera s puno lijepih uspomena na nedavno preminulog Ivana Jakovinu - Malog Pajdu.

Njegov izniman rad i predanost poslu okupio je na komemoraciji članove obitelji i veliki broj prijatelja, suradnika, sugrađana i svih onih koji su ga voljeli. Bio je član novinarskog društva od 1969. godine, a na njegov poticaj utemeljeno je novinarsko priznanje Miroslav Kraljević. Od Grada Požege primio je nagradu za životno djelo 2004. godine.

Predsjednik planinarskog društva Antun Lovrić oprostio se riječima:"Što još reći osim zbogom i veliko hvala za divno prijateljstvo i suživot".
- Opraštamo se od prijatelja koji je pripadao svima, rekla je Jasenka Bešlić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.


- Jakovina je bio član novinarskog društva više od 40 godina. Progovarao je pitkim štivom. Bio je žalostan činjenicom u kojem je smjeru zadnjih godina ide novinarstvo u Hrvatskoj, rekao je predsjednik novinarskog društva Požeško-slavonske županije Kazimir Balog. 


Požega je izgubila velikana, novinara, planinara, učitelja, zaljubljenika u Požegu i poežeški kraj ali njegov rad u Zlatnoj dolini ostat će zauvijek zapamćen.

Počivao u miru Božjem dragi Pajdo.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI