Inspektorat podnio optužni prijedlog protiv Enjingija

Ivan Enjingi predsjednik je Glazbenog društva Zlatne žice i direktor festivala koji je ove godine organiziran u Kutjevu
(FOTO: Vjeran Blašković)

15.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7209

Državni inspektorat nakon provedenog postupka podnio je optužni prijedlog protiv Glazbenog društva Zlatne žice i odgovorne osobe u Društvu, a to je predsjednik Ivan Enjingi.

U odgovoru za 034portal, glasnogovornica Inspektorata pojašnjava kako je po zaprimljenoj prijavi koju je Grad Požega putem odvjetnika podnio protiv Glazbenog društva "Zlatne žice" iz Požege, Državni inspektorat pokrenuo postupak po službenoj dužnosti.

U provedenom inspekcijskom nadzoru pregledani su pojedinačni i opći akti, poslovna dokumentacija te promidžbeni materijal "Glazbenog festivala Zlatne Žice Slavonije Kutjevo 2011."


"Utvrđena je povreda propisa, odnosno Glazbeno društvo „Zlatne žice“ Požega izravno povređuje prava nositelja koja proizlaze iz žiga tako što ističe istovjetne odnosno slične znakove u pružanju svojih usluga, te ih koristi za svoju promidžbu i na svojim poslovnim dokumentima koristeći ih za istovjetnu ili sličnu uslugu (glazbena priredba) za koju su već registrirani žigovi od strane Grada Požege (podnositelja predstavke), dovodeći time javnost u zabludu u pogledu nositelja prava žigova i usluge koja se njime obilježava (žigovi, verbalni i grafički, upisani su u registar žigova Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo od 11. studenog 2009. godine na nositelja Grad Požega).


Isticanjem istovjetnih, odnosno sličnih znakova Glazbeno društvo "Zlatne žice" Požega izravno povređuje prava njihova nositelja koja proizlaze iz žiga, pa je zbog utvrđene povrede propisa (prekršaji iz odredbi Zakona o žigu) Državni inspektorat protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnio optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi.

Informacijom o ishodu prekršajnog postupka raspolagat će nadležan sud, a podnositelj prijave obaviješten je o činjeničnom stanju" piše u odgovoru za 034portal kojega je potpisao glavni inspektor Robert Markt.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI