Voda na Tekiji zadnji put ispitana prije 3 godine

Mnogi građani piju vodu s izvora na Tekiji
(FOTO: Mario Nakić)

14.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7038

U redakciju 034portala javila se čitateljica, stanovnica Tekije u Požegi s pitanjem koliko je voda s izvora na dječjem igralištu Tekija sigurna za piće, odnosno je li bakteriološki ispitana.

"Mnogi ovdašnji stanovnici koriste vodu s tog izvora svakodnevno, kao i s onog izvora na Fratrovici, a nismo sigurni o kvaliteti", upitala je čitateljica Lidija Mlinarić u mailu.

U Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije doznajemo kako analiza vode na tom izvoru godinama nije analizirana.


- Vlasnik zemljišta na kojemu se izvor nalazi, u ovom je slučaju to vjerojatno Grad Požega, treba zatražiti od nas da izvršimo analizu vode na tom izvoru. Oni to još nisu učinili. Zadnji put je na tom izvoru voda ispitana prije tri godine pa mi ne možemo garantirati da je sigurna za piće - rekao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.


Rezultate analize vode na Tekiji, izvršene prije tri godine, ravnatelj je rekao da će nam poslati u petak. Iz Grada Požege zatražili smo informacije o tome je li zatražena analiza vode na Tekiji i planiraju li to učiniti. Tajnica gradonačelnikova ureda Branka Starčević Tesari kazala je da će se potruditi doći do informacija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI