Požeška škola šaha najbolja u Hrvatskoj

Nenad Vlašić, sportski direktor ŠK Grgin dol
(FOTO: Mario Nakić)

13.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4239

Dvije godine nakon početka rada u novom prostoru, Šahovski klub "Grgin dol" Požega već polučuje odlične rezultate, prvenstveno u dijelu odgoja i stvaranja novih šahista. Među deset najboljih u Hrvatskoj u konkurenciji do 8 godina, trojica su bili Požežani. Prema detaljnoj analizi suca Vladimira Karagića, uglednog stručnjaka za rad s mladima u hrvatskom šahu, u konkurenciji 64 hrvatska kluba koji nastupaju na turnirima i na prvenstvu, požeški je klub zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku za kadete.

"Pokušao sam vrednovati i nastupe i postignute rezultate. Ovako možemo procijeniti u kojim se sredinama ozbiljno radi s mladima" - napisao je Karagić uz svoju analizu. Prvi na ljestvici je ŠŠK Konaki iz Novog Virja, klub koji preuzima mnoge već skoro "gotove" šahiste i u njemu sudjeluju i Požežani pa je voditelj požeške škole šaha i sportski direktor ŠK Grgin dol Nenad Vlašić zaključio kako možemo reći da je požeška škola šaha prema objektivnim mjerilima najbolja u Hrvatskoj.

- Uskoro počinju natjecanja, a naš je klub trenutačno u 1.B ligi. Iskreno, neće biti iznenađenje ni ako ispadnemo u 2. ligu jer najveći napor i sva ulaganja usredotočit ćemo na školu šaha i mlade. Upisi u školu počet će u listopadu, a mi već imamo 15-ak mladih šahista s kojima moramo individualno raditi. Sa sadašnjim sredstvima teško ćemo to moći izgurati kada se upiše još učenika i ne znam hoće li škola moći ostati besplatna - rekao je Vlašić u razgovoru za 034portal, naglasivši kako se zahvaljuje Gradu Požegi na pomoći i ukazanom povjerenju.


Među perspektivnim mladim šahistima, od kojih neki već ostvaruju uspjehe na natjecanjima, Vlašić je izdvojio Egona i Erika Hajpeka, Tibora i Ivora Kakuka, Matka Radojčića, Stjepka Čuljka, Juraja Prevošeka i Bornu Vlašića.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI