Na Fišijadi kažnjeno četiri ugostitelja

13.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8753

Ako ste pomislili da su festivali Zlatne žice Slavonije završili, grdno ste se prevarili. Sjećate li se da je Državni inspektorat zaprimio predstavku kojom je Grad Požega zatražio zaštitu svojih intelektualnih prava u pogledu zaštićenog imena Zlatne žice Slavonije kao i grafičkog znaka festivala s patkicom? Ta priča još nema ishod, inspektori rade svoj posao, ali jedan posao su dovršili 2. rujna na požeškoj Fišijadi.

Kažnjeni ugostitelji

Naime, inspektori su također po prijavi, kako piše glasnogovornica Inspektorata u odgovoru za 034portal, proveli inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata zatečenih na javnoj površini 2. rujna u okviru požeške manifestacije Fišijada.


Kod četiri obrtnika nadzorom su utvrđena kršenja odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i to: u tri slučaja utvrđeni su prekršaji zbog neizdavanja računa (za taj prekršaj propisana je mandatna kazna u iznosu od 1.500 kuna), te u jednom slučaju prekršaj zbog normativa proizvoda zbog čega je podnesen optužni prijedlog kod nadležnog suda. Naglašavamo da smo postupili po prijavi, s krajnjom svrhom zaštiti prava korisnika usluga i to na način kako je propisano zakonima, napisala je u odgovoru glasnogovornica Inspektorata.


Novi nastavci sage slijede

Priča oko festivala ovdje po svemu sudeći nije završila. Naime, nastavlja se postupak kojega je predsjednik Glazbenog društva Zlatne žice Ivan Enjingi pokrenuo na trgovačkom sudu u Osijeku glede ostvarivanja prava na zaštitu imena Zlatne žice Slavonije i grafičkog znaka festivala. Također ne treba zaboraviti niti postupak ovog Društva, koje je festival u Požegi organiziralo proteklih 20 godina na Trgu Sv. Trojstva, a ove godine u Kutjevu, za poništenje upisa Grada Požege na prava korištenja grafičkog i verbalnog znaka Zlatnih žica Slavonije.

O svemu ćemo vas pravovremeno izvještavati. Prošle članke vezane uz festivale potražite u lijevom stupcu uz ovaj tekst.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI