Postao komičar nakon 11. rujna

Kineska četvrt u New Yorku
(FOTO: Wikimedia Commons)

11.09.2011. | M.N.
Pregleda: 2864

Jami Gong, danas popularni komičar u Hong Kongu, tim se poslom počeo  baviti spletom čudnih okolnosti koje je započelo rušenjem tornjeva 11. rujna 2001. godine u New Yorku.

U to je vrijeme živio u Kineskoj četvrti New Yorka i tornjevi su stajali odmah iznad njegove ulice. Nakon njihova rušenja, Kineska je četvrt bila zatvorena za promet i svi su restorani i zalogajnice bili zatvoreni. Kao konobar, ostao je bez posla. Ubrzo se po Aziji proširio SARS, a glasine u SAD-u govorile su kako se ista bolest širi newyorškom Kineskom četvrti. Iako to nikad nije potvrđeno, ljudi su masovno prestali dolaziti ondje jesti i konobar Gong je jednostavno ostao bez posla, piše CNN.

- Oduvijek sam smišljao šale i zapisivao ih. Budući da više nisam imao gdje drugdje raditi, skupio sam prijatelje i odlučili smo pokrenuti noćni život u Kineskoj četvrti. U jednom smo restoranu najavili večer komedije i ona je unaprijed bila rasprodana. Pokazalo se kao pun pogodak - rekao je Gong.


Gongov je show tijekom godina postao toliko popularan, da je čak izabirao svake godine najbolje komičare azijskog porijekla u SAD-u. Nedavno se preselio u Hong Kong gdje je nastavio projekt koji se sada širi po čitavoj Aziji. Ali kaže, da nije bilo nemilog događaja i tragedije s tornjevima, on bi i dan-danas bio konobar u Kineskoj četvrti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI