Pudarske igre oduševile skoro 2.000 posjetitelja (video)

11.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5478

Između 1,5 i dvije tisuće ljudi bilo je jučer poslijepodne i sinoć u sportskom parku u Kaptolu na Pudarijadi, koju drugu godinu zaredom organizira Udruga vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol. Od ukupno 20 natjecatelja u pripremanju pudarskog kotlića pobijedio je Josip Musil iz Kaptola. Osvojio je kotlić tvrtke Plamen International.

- Ove smo godine obogatili Pudarijadu tradicijskim pudarskim igrama. Drago mi je da smo nasmijali posjetitelje, malo ih udaljili od sumorne svakodnevice. Svi sudionici natjecanja isključivo su naši pudari, a u igrama su sudjelovale četiri pudarske ekipe - rekao je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge VVV Kaptol u razgovoru za 034portal.

Tradicijske pudarske igre igrane sinoć u Kaptolu su bacanje kamena s ramena, trčanje u vreći, vožnja u "trakaču", nošenje košare na glavi, nogomet (žene) i potezanje konopa. Ukupni pobjednik je ekipa Kamenjak - Barice, koja je u izravnom dvoboju na kraju pobijedila drugoplasiranu ekipu Bistra Pralo. Kamenjak-Barice iz Kaptola predvodi Josip Novak Joco.


Pogledajte djelić atmosfere na tradicijskim igrama:



Nakon završetka pudarskih igara, posjetitelji su uživali u vatrometu, predstavljena je pudarska brošura, a potom je nastupio domaći Tamburaški sastav Castrum, koji je zabavljao publiku u sportskom parku do sitnih jutarnjih sati.

FOTO Pogledajte fotogaleriju



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI