Jakopović: Grad Požega ne pokazuje interes za industrijsku zonu (video)

Predstavljanje projekta u Županiji
(FOTO: Mario Nakić)

24.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4810

Požeško-slavonska županija povukla je 6,8 milijuna kuna za ukupno 99 projekata iz područja poticanja malog i srednjeg poduzetništva. To je i dalje premalo za županiju s tolikim prirodnim potencijalom u srcu Zlatne doline, istaknule su Jasmina Keser i Danijela Žagar, savjetnice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na današnjoj prezentaciji održanoj u velikoj županijskoj vijećnici. Šezdesetak obrtnika okupilo se na predstavljanju otvorenih natječaja iz operativnog plana za poticanje malog i srednjeg poduzetništva.

Prije prezentacije dožupan Željko Jakopović rekao je novinarima kako su Županiji najvažniji projekti infrastrukture na postojećim i izgradnja novih industrijskih zona.
- Za Čaglin očekujemo sredstva od jedan milijun kuna za izgradnju infrastrukture u industrijskoj zoni, za Jakšić isto. Grad Požega, ako bude imao interesa, i za njega ćemo se založiti. Od ukupnog iznosa, oko 2,5 milijuna namijenjeno je industrijskim zonama, a ostalo malim poduzetnicima.




Na novinarski upit o industrijskoj zoni u Požegi, Jakopović je izrazio žaljenje što Grad Požega još nije iskazao nikakav interes za uređenje postojeće ili izgradnju nove.
- Svaka inicijativa je dobrodošla i mi ćemo rado, ukoliko iz Grada pokažu interes, lobirati i za tu zonu.


Inače, Požeško-slavonska županija je s ukupno 99 projekata četvrta u Hrvatskoj, ali gledajući od začelja. Manje projekata prijavile su samo Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI