Dragaš: Planiramo dovesti Bajagu u Grabrik

Momčilo Bajagić Bajaga
(FOTO: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

09.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8234

"Požega je izrazito tolerantan grad. Na njenom području, gdje živi oko 1.800 Srba tijekom moga mandata još nije bilo međunacionalnih problema niti sukoba. Ljudi dolaze jedni drugima na vjerska slavlja i čestitaju, možemo reći da živimo u tolerantnoj sredini", rekao je Zdravko Dragaš, ponovno izabrani predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Požege u razgovoru za 034portal.

Aktivnosti Vijeća SNM Požega

Vijeće aktivno sudjeluje u odlučivanju o aktima koje Grad donosi, a tiču se nacionalnih manjina. Prošle godine su organizirali školu ćirilice za osnovnoškolce. Pohađalo ju je 16 učenika. Ukoliko bude pokazan interes, ponovit će tečaj i ove godine. Sudjeluju u obilježavanju tradicionalnih pravoslavnih blagdana, kao što su Badnjak, Đurđevo i Krsne slave u požeškoj pravoslavnoj crkvi. Vijeće je organiziralo i dolazak UK Vuk Karadžić iz Beograda s poznatom glumicom Jelisavetom Sekom Sablić nedavno u Požegu.



Zdravko Dragaš, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Požege


U pregovorima s Bajagom

- Njihovo se gostovanje pokazalo uspješnim i Požežani su ih odlično prihvatili. Nećemo stati na tome, volio bih organizirati veliki koncert u Grabriku. U pregovorima smo s Momčilom Bajagićem Bajagom. On trenutačno snima album, ali kad bude gotov ići će na turneju pa bismo ga onda mogli dovesti u Požegu. Vjerujem da bi on ovdje bio dobro prihvaćen - rekao je Dragaš.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI