Komunalac upozorava: Štedite vodu ili slijedi redukcija!

Ilustracija: voda za piće
(FOTO: Wikimedia Commons)

07.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3881

- Situacija je dosta kritična zbog vremenske prognoze koja nam ne ide na ruku. Vode u vodospremniku je sve manje, a najavljuje se nastavak suše i moglo bi se dogoditi da već večeras pojedini dijelovi Pakraca i Lipika ostanu bez vode - upozorava Zdravko Vostri, tehnički direktor pakračkog javnog poduzeća Komunalac.

Iz Komunalca su izdali javni proglas u kojemu pozivaju građane na maksimalnu štednju kako ne bi došlo do redukcije. "Molimo građane da ne troše vodu iz gradskog vodovoda za zalijevanje vrtova i pranje automobila", stoji u priopćenju.

Vostri kaže kako bi problem bio puno manji kada bismo svi imali drukčije navike.


- Kod svakodnevnog korištenja vode, bilo da se radi o pranju, kuhanju ili osobnoj higijeni, većina ljudi troši puno više nego što je potrebno. Kada bi svatko krenuo štedjeti u svome kućanstvu, problem bismo izbjegli. Ovako ćemo vjerojatno morati krenuti s redukcijom, a to će značiti povremeno prekidanje vodoopskrbe za pojedine gradske zone - rekao je Vostri u razgovoru za 034portal.


Najkritičniji dijelovi su oni visinski: istočni dio Pakraca, južni dio Lipika te selo Donji Čaglić. U tim je dijelovima zasad još uvijek uredna opskrba vodom, samo što je slabiji pritisak u kućanstvima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI