Britanci izračunali konačnu cijenu nereda: 133 mil. funti!

Nakon nereda, uslijedilo je dugo čišćenje gradova
(FOTO: NI Syndication/PIXSELL)

06.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3406

Ulično nasilje popraćeno neredima i uništavanjem javne i privatne imovine u Londonu i drugim engleskim gradovima stajat će britanske porezne obveznike više od 133 milijuna funti, objavila je britanska vlada, a prenio list Guardian.

U tih 133 milijuna funti uračunat je pojačani rad policije, uništena imovina te šteta učinjena po gradovima. Londonski gradonačelnik Boris Johnson kazao je kako oni koji su zatvoreni zbog uništavanja ili napada na policiju ne smiju ostati napušteni i zaboravljeni u zatvorima, već društvo mora naći način da ih vrati i promijeni.

Kenneth Clarke, tajnik u Ministarstvu pravosuđa, tvrdi kako je većina punoljetnih ljudi koji su sudjelovali u neredima već bila kažnjavana, a razlog što su opet bili u mogućnosti prekršiti zakon smatra da se nalazi u lošem zatvorskom sustavu koji ih nije uspio promijeniti kako bi se po izlasku integrirali u društvo.


Iako je premijer David Cameron nedavno kazao kako su bande orkestrirale neredima, policijska statistika pokazuje kako samo 19 posto privedenih ima veze s bandama, a samo 21 posto njih su maloljetnici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI