87 posto gimnazijskih maturanata upisalo željeni fakultet

Profesor Dragan Siluković s ravnateljem Pavlom Bucićem i županom Marijanom Aladrovićem
(FOTO: Mario Nakić)

06.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12640

Požeška je Gimnazija jedna od tri strednje škole u Hrvatskoj u kojoj je CARNet krenuo s e-dnevnikom, pilot-projektom moderniziranja školskog dnevnika i imenika. Umjesto knjige, profesori koji predaju u tri razredna odjeljenja nose tablet miniračunala u koja upisuju ocjene i druge utiske o učenicima.

Krenula je realizacija pa su školu danas posjetili požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i dožupan Ferdinand Troha koji su skupa s ravnateljem Pavlom Bucićem provjerili kako rad s e-dnevnikom izgleda u praksi.

- Siguran sam da nismo pogriješili kada smo odlučili ući u ovaj projekt s ministarstvom - rekao je župan Aladrović.


Profesor Dragan Siluković kazao je kako ovakav način rada za njega znači korak naprijed, a profesori će sada još objektivnije ocjenjivati jer ne mogu vidjeti učenikove ocjene iz drugih predmeta.


Učenici prvog razreda opće gimnazije odgovorili su da je dobro što roditelji još ne mogu vidjeti ocjene preko interneta jer bi tako prestali dolaziti u školu po informacije.
- Dobro je i to što ovako nitko neće ukrasti imenik - rekao je učenik David Musil Todorović.

Uspjeh gimnazijalaca na državnoj maturi

Profesor Siluković, inače koordinator provođenja Državne mature u požeškoj Gimnaziji, istaknuo je ovom prilikom odličan uspjeh gimnazijskih maturanata pri upisu na fakultete.

- Čak 87 posto naših maturanata uspjelo je upisati fakultet po prvom izboru, a nitko nije pao na maturi ni iz jednog obveznog predmeta - ustvrdio je Siluković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI