Požeške škole dobivaju produženi boravak!

OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7474

Tri požeške osnovne škole kojima je osnivač Grad Požega imat će od ove školske godine produženi boravak. Iznenadna odluka u Gradu donesena je tek prije koji dan, Grad je pristao financirati plaće jednog djelatnika u svakoj školi koji će ostajati s djecom u produženom boravku.

Do ove školske godine produženi boravak imala je organizirana samo osnovna Katolička škola, a sada su takvu mogućnost dobili i roditelji koji su svoje prvašiće upisali u gradske škole.

Nakon iznenadne odluke koja je zasigurno mnoge obradovala, roditelji su se danas odlučivali žele li djecu upisati u produženi boravak ili ne, te će se  tijekom poslijepodneva formirati nova razredne odijeljena i napraviti rasporedi. Djeca će u produženi boravak dolaziti uvijek u prvu smjenu, a boravak će biti organiziran do 16,30 sati.


Kako Grad financira samo plaće djelatnika produženom boravku, roditelji će sufinancirati produženi boravak djece s 400 kuna mjesečno. Djeca će imati tri puna obroka, a nakon redovne nastave imat će mogućnost s učiteljicom pisati domaće zadaće, igrati društvene igre kao i druge obrazovne aktivnosti.


Sufinanciranje dnevnog boravka u Katoličkoj osnovnoj školi iznosi 450 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI