Požeške škole dobivaju produženi boravak!

OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7455

Tri požeške osnovne škole kojima je osnivač Grad Požega imat će od ove školske godine produženi boravak. Iznenadna odluka u Gradu donesena je tek prije koji dan, Grad je pristao financirati plaće jednog djelatnika u svakoj školi koji će ostajati s djecom u produženom boravku.

Do ove školske godine produženi boravak imala je organizirana samo osnovna Katolička škola, a sada su takvu mogućnost dobili i roditelji koji su svoje prvašiće upisali u gradske škole.

Nakon iznenadne odluke koja je zasigurno mnoge obradovala, roditelji su se danas odlučivali žele li djecu upisati u produženi boravak ili ne, te će se  tijekom poslijepodneva formirati nova razredne odijeljena i napraviti rasporedi. Djeca će u produženi boravak dolaziti uvijek u prvu smjenu, a boravak će biti organiziran do 16,30 sati.


Kako Grad financira samo plaće djelatnika produženom boravku, roditelji će sufinancirati produženi boravak djece s 400 kuna mjesečno. Djeca će imati tri puna obroka, a nakon redovne nastave imat će mogućnost s učiteljicom pisati domaće zadaće, igrati društvene igre kao i druge obrazovne aktivnosti.


Sufinanciranje dnevnog boravka u Katoličkoj osnovnoj školi iznosi 450 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI