Počele Zlatne žice Slavonije u Kutjevu (foto)

Tamburaški orkestar HRT-a u Kutjevu
(FOTO: 034portal.hr)

03.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11843

Povorkom u kojoj su bili kutjevačka Gradska glazba, kulturno-umjetnička društva te slavonske kočije započeo je festival Zlatne žice Slavonije Kutjevo 2011. Festival se održava u perivoju pred kutjevačkim dvorcem.

Po dolasku povorke na perivoj gradonačelnik Grada Kutjeva otvorio je festival poželjevši svima ugodan boravak u Kutjevu, u europskoj, ali i svjetskoj prijestolnici vina, rekao je. Potom su se na festivalskoj pozornici izmjenjivali KUD-ovi iz povorke predstavivši svoj rad.

Pred sam početak Retrospektivne večeri predstavili su se najbolji izvođači s ovogodišnjih  festivala Cvjetići glazbe (Pleternica) i Zlatni glas Zlatne doline (Kaptol). Potom je na pozornicu izašao Tamburaški orkestar HRT-a i prijatelja koji su odsvirali koncert Slavonija u srcu pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda. Uz orkestar nastupili su vokalni solisti Vera Svoboda, Blanka Došen-Togonal, Marijan Živković, Cecilija Rudić i Žiga.


Nakon Retrospektivne večeri slavonskih pjesama nastupio je tamburaški sastav Gazde.


Program festivala danas počinje u 20 sati Revijalnim koncertom Tamburaškog orkestra Policijske akademije, Somborskog tamburaškog društva i tamburaškog sastava Slavonski san. Večer novih tamburaških pjesama počinje u 21 sat.

FOTO Pogledajte fotogaleriju festivalske povorke.

VIDEO Pogledajte otvorenje festivala (video).

Vokalni solisti na sinoćnjoj Retrospektivnoj večeri:


Vera Svoboda


Blanka Došen-Togonal


Cecilija Rudić


Marijan Živković




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI