11 posto požeškog proračuna ide za plaće u gradskoj kući

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

02.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5958

Nakon pitanja čitatelja, koji je zatražio putem 034aktiva da usporedimo broj zaposlenih i plaće u gradskoj upravi Grada Požege i Županiji požeško-slavonskoj, proširili smo usporedbu i s još dvije gradske uprave na području Požeštine - gradovima Kutjevom i Pleternicom.

Zanimalo nas je koliki udio proračuna pojedine jedinice lokalne samouprave odlazi na plaće zaposlenika u istoj upravi. Brojke su neumoljive i najobjektivnije, a razlika u udjelima cijena različitih gradskih/županijskih uprava govori sama za sebe.

Županija požeško-slavonska - 5,3 posto


Prema odgovoru koji nam je poslala Sandra Sekulić-Pojer, pročelnica Ureda župana Marijana Aladrovića, u upravi Županije zaposleno je 38 djelatnika. Na njihove plaće otpada oko 5,3 posto županijskog proračuna.


Kutjevo - 9,3 posto

Kutjevčani izdvajaju oko 9,3 posto ukupnih rashoda iz gradskog proračuna na plaće sedmero zaposlenika u gradskoj upravi, odgovorio je gradonačelnik Ivica Nikolić.

Pleternica - 3 posto

Prema riječima pleterničkog gradonačelnika Franje Lucića, Grad Pleternica ima 7 zaposlenih u gradskoj upravi za koje izdvaja samo oko 3 posto novca iz gradskog proračuna.
- Čak i kada tome pribrojimo zaposlene u Gradskoj knjižnici i Gradskom vrtiću, onda na plaće otpada oko 6 posto i to je opet manje nego što svi ostali izdvajaju samo za djelatnike u upravi - pohvalio se Lucić.

Grad Požega - 11,1 posto

U upravi Grada Požege zaposleno je 40 djelatnika i još je 5 pripravnika, odgovorili su iz Ureda gradonačelnika Zdravka Ronka.
Uvidom u materijale sa zadnje sjednice Gradskog vijeća i realizaciju polugodišnjeg proračuna, koji je iznosio oko 27 milijuna kuna, a rashodi za zaposlene su bili oko 3 milijuna, dolazimo do računice kako Požežani izdvajaju za djelatnike gradske uprave oko 11,1 posto proračunskog novca.

U navedene udjele nisu uračunati djelatnici kazališta, muzeja, dječjih vrtića i drugih ustanova i institucija koji se također financiraju iz gradskih proračuna, već su uspoređene samo gradske uprave.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI